Skocz do zawartości

[opony] jakie na jesien i zimę

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuje za wszystkie opinie. NN rozpatrywałem nawet przed napisaniem postu. Chciałem spróbować jakiś innych marek, ale widzę że NN oraz MKII są najczęściej polecane. Do TPK trzeba dojechać czasem asfaltem wiec chyba wybiorę właśnie te dwie szybciej wspominane. Szkoda brać opony Enduro do TPK. WOle chba jednak oponę bardziej uniwersalną choć z nastawieniem na błoto i śnieg na ścieżkach TPK i okolic.

Pytanie tylko o rozmiar.Na tyle wszędzie mam 1,5 cm zapasu. Jedynie przy dolnych widełkach jest 1 cm. Przy amorze przy koronie mam 2,5 cm a na bokach 1 cm. Czy wobec tego wsadzę 2.35 na przód i tył ?? Obecnie mam 2.25 Schwalbe

Napisano

Widze ze autor tematu ulegl znow jakiejs asfaltowej hysterii

. To bedzie jaazda po asfalcie czy blocie?

Albo rybka albo akwarium. Autor wywali kase na opony i znow bedzie nie tak jak trzeba.

Napisano

Ale trailbossa mam na tyle 27.5 . Na przedzie mam wtb vilgiante 29 er. Zerknij na moj garaz.

Zaplacilem za wtb vilgante 145 zl na centrum rowerowe a za trailboss 169 na rowertour.com za

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dołączę się do tematu bo też muszę zmienić coś na tyle. Zastanawiam się nad  mountain king  a   maxxis beaver , co będzie lepsze na błoto i śmieg ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...