sebrion Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Witam wszystkich, po kilku małych wyprawach w tym sezonie postanowiłem że w następnym sezonie wyruszą na coś kilku dniowego z namiotem, teraz pytanie do was czy podróżowanie z namiotem wiąże się z przymusem zamontowania do roweru bagażnika czy może jednak są jakieś inne sposoby przewozu namiotu na rowerze a jeżeli są to jaki namiot będzie najlepszy do takiego rodzaju podróżowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Nie trzeba bagażnika. Wystarczy dobra uprząż na którą wejdzie drybag 10-15L (lekki śpiwór się zmieści + trochę klamotów) + namiot 1-2 os. Ponizej miałem 1-os Crivita lidlowskiego :] Edytowane 7 Listopada 2016 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ja też w taki sposób miałem namiot na kierownicy jak kolega ishi namiot ważył prawie pięć kilo, a śpiwór mam z dekatlonu kompresuje się do średnicy opony fatbikea,tani nie jest,ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ponizej miałem 1-os Crivita lidlowskiego :] Mam to cudo Przy lekkim przymrozku i dwóch osobach nie musi padać, żeby w środku pływało Po zdewastowaniu masztów można od biedy użyć tego namiotu jako płachty (wypraktykowane). Po doszyciu troków do worka można to od biedy zamocować wewnątrz trójkąta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Mam to cudo Przy lekkim przymrozku i dwóch osobach nie musi padać, żeby w środku pływało Jak na okazjonalne opakowanie za 100pln jest ok. Niestety był dla mnie za krótki i sprzedałem. Teraz mam inny ciut większy ale i też ciut cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ja chyba dałem 60 złotych Już kilka razy miałem się go pozbyć, ale co jakiś czas się przydaje. Na pytanie jaki namiot - konkretnie trudno odpowiedzieć, bo nie wiem, jak bardzo autor pytania ceni komfort, ile chce wydać i ile toto ma ważyć. I jakie kolory lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebrion Napisano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ja chyba dałem 60 złotych Już kilka razy miałem się go pozbyć, ale co jakiś czas się przydaje. Na pytanie jaki namiot - konkretnie trudno odpowiedzieć, bo nie wiem, jak bardzo autor pytania ceni komfort, ile chce wydać i ile toto ma ważyć. I jakie kolory lubi. Tak naprawdę to już chyba bez znaczenia jak dowidziałem się o takim cudzie jak uprząż, z tego co wcześniej czytałem na forum to dobrym wyborem będzie fjord nansen który co prawda trochę kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Trochę ksztują Hillebergi, Fjal Raven czy Terra Nova, FN jest tanią marką Wysłane z mojego Hol-U19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 FN niczego nie urywa. Byłem na obozie na którym takowe się wykorzystuje i zamki poległy po jednym sezonie, ale to 3 miesiące codziennego użytkowania. Z Marabutami wykorzystywanymi równolegle tego problemu nie ma. Ale i cena wyższa. W tej niskiej półce cenowej tj. 300-400 za namiot wydaje mi się że FN i Decathlon (w dodatku z bardzo dobrą polityką reklamacyjną) dają radę. Ja mam Hannaha ale to już coraz rzadziej dostępne. Niemniej jednak w segmencie tanim też spisuj się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebrion Napisano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 A jakieś uprzęże macie do polecenia a najlepiej jakieś linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Witam wszystkich, po kilku małych wyprawach w tym sezonie postanowiłem że w następnym sezonie wyruszą na coś kilku dniowego z namiotem, teraz pytanie do was czy podróżowanie z namiotem wiąże się z przymusem zamontowania do roweru bagażnika czy może jednak są jakieś inne sposoby przewozu namiotu na rowerze a jeżeli są to jaki namiot będzie najlepszy do takiego rodzaju podróżowania Jak najmniejszy po spakowaniu. Jest kilka namiotów na rynku, które wspaniale wpasowują się w podróżowanie bez sakw, np http://bushcraftowy.pl/sklep/seria-ultralight/232-namiot-ultralight-dd-superlight-pyramid-tent.html Jeśli jednak akceptujesz mniej luksusu to możesz pomieszkiwać w tarpie DD Czyli płachcie 3x3 m. https://www.youtube.com/watch?v=yMAtpWQdVbY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 A jakieś uprzęże macie do polecenia a najlepiej jakieś linki Tu masz cały temat... http://www.forumrowerowe.org/topic/190408-bikepacking-podroze-na-rowerze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi