sebrion Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Witam wszystkich, po kilku małych wyprawach w tym sezonie postanowiłem że w następnym sezonie wyruszą na coś kilku dniowego z namiotem, teraz pytanie do was czy podróżowanie z namiotem wiąże się z przymusem zamontowania do roweru bagażnika czy może jednak są jakieś inne sposoby przewozu namiotu na rowerze a jeżeli są to jaki namiot będzie najlepszy do takiego rodzaju podróżowania Cytuj
ishi Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Nie trzeba bagażnika. Wystarczy dobra uprząż na którą wejdzie drybag 10-15L (lekki śpiwór się zmieści + trochę klamotów) + namiot 1-2 os. Ponizej miałem 1-os Crivita lidlowskiego :] Edytowane 7 Listopada 2016 przez ishi Cytuj
emremigiusz Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Ja też w taki sposób miałem namiot na kierownicy jak kolega ishi namiot ważył prawie pięć kilo, a śpiwór mam z dekatlonu kompresuje się do średnicy opony fatbikea,tani nie jest,ale warto. Cytuj
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Ponizej miałem 1-os Crivita lidlowskiego :] Mam to cudo Przy lekkim przymrozku i dwóch osobach nie musi padać, żeby w środku pływało Po zdewastowaniu masztów można od biedy użyć tego namiotu jako płachty (wypraktykowane). Po doszyciu troków do worka można to od biedy zamocować wewnątrz trójkąta. Cytuj
ishi Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Mam to cudo Przy lekkim przymrozku i dwóch osobach nie musi padać, żeby w środku pływało Jak na okazjonalne opakowanie za 100pln jest ok. Niestety był dla mnie za krótki i sprzedałem. Teraz mam inny ciut większy ale i też ciut cięższy. Cytuj
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Ja chyba dałem 60 złotych Już kilka razy miałem się go pozbyć, ale co jakiś czas się przydaje. Na pytanie jaki namiot - konkretnie trudno odpowiedzieć, bo nie wiem, jak bardzo autor pytania ceni komfort, ile chce wydać i ile toto ma ważyć. I jakie kolory lubi. Cytuj
sebrion Napisano 8 Listopada 2016 Autor Napisano 8 Listopada 2016 Ja chyba dałem 60 złotych Już kilka razy miałem się go pozbyć, ale co jakiś czas się przydaje. Na pytanie jaki namiot - konkretnie trudno odpowiedzieć, bo nie wiem, jak bardzo autor pytania ceni komfort, ile chce wydać i ile toto ma ważyć. I jakie kolory lubi. Tak naprawdę to już chyba bez znaczenia jak dowidziałem się o takim cudzie jak uprząż, z tego co wcześniej czytałem na forum to dobrym wyborem będzie fjord nansen który co prawda trochę kosztuje Cytuj
wojtasin Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Trochę ksztują Hillebergi, Fjal Raven czy Terra Nova, FN jest tanią marką Wysłane z mojego Hol-U19 przy użyciu Tapatalka Cytuj
MikeSkywalker Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 FN niczego nie urywa. Byłem na obozie na którym takowe się wykorzystuje i zamki poległy po jednym sezonie, ale to 3 miesiące codziennego użytkowania. Z Marabutami wykorzystywanymi równolegle tego problemu nie ma. Ale i cena wyższa. W tej niskiej półce cenowej tj. 300-400 za namiot wydaje mi się że FN i Decathlon (w dodatku z bardzo dobrą polityką reklamacyjną) dają radę. Ja mam Hannaha ale to już coraz rzadziej dostępne. Niemniej jednak w segmencie tanim też spisuj się nieźle. Cytuj
sebrion Napisano 8 Listopada 2016 Autor Napisano 8 Listopada 2016 A jakieś uprzęże macie do polecenia a najlepiej jakieś linki Cytuj
robertrobert1 Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 Witam wszystkich, po kilku małych wyprawach w tym sezonie postanowiłem że w następnym sezonie wyruszą na coś kilku dniowego z namiotem, teraz pytanie do was czy podróżowanie z namiotem wiąże się z przymusem zamontowania do roweru bagażnika czy może jednak są jakieś inne sposoby przewozu namiotu na rowerze a jeżeli są to jaki namiot będzie najlepszy do takiego rodzaju podróżowania Jak najmniejszy po spakowaniu. Jest kilka namiotów na rynku, które wspaniale wpasowują się w podróżowanie bez sakw, np http://bushcraftowy.pl/sklep/seria-ultralight/232-namiot-ultralight-dd-superlight-pyramid-tent.html Jeśli jednak akceptujesz mniej luksusu to możesz pomieszkiwać w tarpie DD Czyli płachcie 3x3 m. https://www.youtube.com/watch?v=yMAtpWQdVbY Cytuj
ishi Napisano 8 Listopada 2016 Napisano 8 Listopada 2016 A jakieś uprzęże macie do polecenia a najlepiej jakieś linki Tu masz cały temat... http://www.forumrowerowe.org/topic/190408-bikepacking-podroze-na-rowerze/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi