aizbaM Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid BB7 - 199,9gBrake (Rear): (Hamulec tylny) Avid BB7 - 229,5gBrake Levers: (Klamki Hamulcowe) Avid FR5 - 146,7gCables: (Pancerze i linki) Jagwire LEX/CGX SL, Force - 245gCassette: (Kaseta) Shimano XT CSM771 11-36 - 332,6gChain: (łanńuch) Shimano HG95 - 280,7gCrankset: (Korby) Shimano Deore FC-M615 38x24 175mm - 911,7gDerlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Deore FD-M618 - 154,8gDerlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XT RD-M781 - 237,3gFork: (Widelec) Mosso M5 - 754gFrame: (Rama) Force Epigoni 17,5" - 1712gGrips: (Gripy) Propalm - 33,7gHandlebar: (Kierownica) Mosso 31,8x560 - 205,4gHeadset: (Stery) Mosso - 110gPedals: (Pedały) Mosso - 413,9gSeat: (Siodło) Mosso - 303,7gSeatpost: (Sztyca) Mosso 31,6x350 - 254,1gSeatpost clamp: (Zacisk sztycy) Mosso 34,9 - 35gShifters: (Manetki) Shimano SLX SL-M660 - 268,2gSkewers: (Zaciski koł) Novatec - 85,3gStem: (Mostek) Mosso 31,8x90 - 116,8gTire (Front): (Opona przednia) Continental CycloCross Speed 700x35 - 392,5gTire (Rear): (Opona tylna) Continental CycloCross Speed 700x35 - 356,8gTubes: (Dętki) Continental Tour - 284,3gWheel Front: (Koło przednie)-Hub: (Piasta) Novatec 711 - 136,6g-Rim: (Obręcz) Force Basic Disc - 554g-Spokes: (Szprychy) CNSpoke 2,0-1,8-2,0 - 203,4g-Nipples: (Nyple) Sapim Polyax 14mm - 11g-Rim tape: (Opaska) Force - 32gWheel Rear: (Koło tylne)-Hub: (Piasta) Novatec 712 - 272,4g-Rim: (Obręcz) Force Basic Disc - 539g-Spokes: (Szprychy) CNSpoke 2,0-1,8-2,0 - 205,6g-Nipples: (Nyple) Sapim Polyax 14mm - 11g-Rim tape: (Opaska) Force - 31,5gMisc : Nie zostały ujęte przycięte linki, skrócony łańcuch, podkładka pod mostkiem oraz 4 końcówki na linki. Razem : 10290 g (waga wisząca) Zdjęcia na wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Fajne laczki. Dają radę pojeździć na nich na czymś poza asfaltem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Ładny ! Masz może geo tej ramy gdzieś ? Czy jest ona do kupienia na wolnym rynku i jak kolorystycznie z wyborem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Fajne laczki. Dają radę pojeździć na nich na czymś poza asfaltem? Pewnie, w końcu mają w nazwie Cyclo Cross;) Ładny ! Masz może geo tej ramy gdzieś ? Czy jest ona do kupienia na wolnym rynku i jak kolorystycznie z wyborem ? Dzięki. Geometrię oraz inne interesujące Cię informację znajdziesz na stronie dystrybutora: http://force-components.pl/index.php?p2992,kod-146597-force-epigoni-mtb-29-rama-biala-17-5-m Jest teraz promocja na ramy w kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Sympatyczny pomykacz. Kierownica trochę krótka jak na moje ale nie ja dosiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Jak dla mnie 5/5.Do tej ramy,to Mosso nawet lepiej pasuje niż Force..Dostanie w Polsce takie pedały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Jak dla mnie 5/5.Do tej ramy,to Mosso nawet lepiej pasuje niż Force..Dostanie w Polsce takie pedały? Pedały nie są dostępne w Polsce, ale jak jesteś zainteresowany to mogę je dla Ciebie zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Nie myślałeś o widelcu karbonowym? Tu, zdaje się, można wsadzić nawet taperowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Nie myślałeś o widelcu karbonowym? Tu, zdaje się, można wsadzić nawet taperowany. Nie myślałem, bo chciałem wsadzić cały zestaw części Mosso w biało-niebieskim malowaniu. Rama jest pod stery o średnicy 1 i 1/8". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Wiem,że rama jest 1 i 1/8 co nie przeszkadza w zamontowaniu widelca taperowanego Jak się mylę to proszę mnie poprawić. Zamówiłem tą ramę i teraz szukam widelca sztywnego. Jeszcze mnie nurtuje pytanie dlaczego nie dałeś M3 Pro, jest przecież wyższy i dedykowany do 29-era? Edytowane 11 Listopada 2016 przez firefoks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Wiem,że rama jest 1 i 1/8 co nie przeszkadza w zamontowaniu widelca taperowanego Jak się mylę to proszę mnie poprawić. Zamówiłem tą ramę i teraz szukam widelca sztywnego. Jeszcze mnie nurtuje pytanie dlaczego nie dałeś M3 Pro, jest przecież wyższy i dedykowany do 29-era? Niestety nie da się zamontować do takiej ramy widelca taperowanego, także jak szukasz widelca i sterów to tylko pod 1 i 1/8". Co do widelca w tym rowerze, M5 też się dobrze sprawuje, a głównie zależało mi na względach wizualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Rama jest pod stery półzintegrowane, więc, wg mnie, da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Normalnie da sie zamontowac widelec tappered uzywajac np sterow cloud f7 Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Rama jest pod stery półzintegrowane, więc, wg mnie, da się.No tak, da się, używając takich sterów, które przedstawił Bejker.Cloud F7. Edytowane 12 Listopada 2016 przez aizbaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Rzecz jasna miałem na myśli użycie tych specjalnych sterów z dolna miską wyprowadzoną na zewnątrz.. Robi je też FSA, BBB a nawet Neco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) Pasowałyby do niego niebieskie Cranki, dodało by to smaczku Edytowane 13 Listopada 2016 przez talento259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Jesteś w stanie ocenić czy ten rozmiar ramy ogarnie 180cm wzrostu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Jesteś w stanie ocenić czy ten rozmiar ramy ogarnie 180cm wzrostu?? Trudne pytanie. Rower był składany na osobę o 170 cm wzrostu, ja mam 186 cm i na mnie był trochę za mały, chociaż zawsze jeżdżę na mniejszych rozmiarach ram niż wynika to z różnych tabel. Nie odpowiem Ci na to pytanie jednoznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A na 186 cm lepszy będzie L czy XL? Spotkałem się z opinią,że ta rama jest zbyt wiotka i delikatna na wyścigi. Jak to oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A na 186 cm lepszy będzie L czy XL? Spotkałem się z opinią,że ta rama jest zbyt wiotka i delikatna na wyścigi. Jak to oceniasz? Ja bym wziął L (20"). Co do wiotkości i delikatności to nic nie powiem, za krótko jeździłem na tym rowerze i sam nie wiem czy bym w ogóle był w stanie stwierdzić takie odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Rzecz jasna miałem na myśli użycie tych specjalnych sterów z dolna miską wyprowadzoną na zewnątrz.. Robi je też FSA, BBB a nawet Neco. Mógłbyś podlinkować do takich sterów Neco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/tapered/prod/cloud-f7 Kiedyś widziałem neco które z przesyłką były poniżej 80 zł . Chyba na jakims ebayu. Jak wrócę do domu to podeślę. Wysłane z mojego 5045X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Ostatecznie kupiłem widelec karbonowy z prostą rurą i zwykłe stery Neco na maszynach. A tamten model to H151. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bardzo fajny rowerek, dla mnie brakuje jakiegoś ciemnego akcentu dla złamania bieli. Zdradzisz ile mniej więcej kosztowało Cię złożenie takiego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bardzo fajny rowerek, dla mnie brakuje jakiegoś ciemnego akcentu dla złamania bieli. Zdradzisz ile mniej więcej kosztowało Cię złożenie takiego roweru? Dzięki. Rower wyniósł mnie 3500 z kilkoma złotówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi