qb3 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Witajcie! Czy jest ktoś chętny na forum aby porównać dwa modele nogawek Rogelli? Z opisów na Internecie wynika, że mają te same właściwości. Nie miałem ich w ręce niestety. Szukam dla siebie modelu mniej ciepłego ponieważ jedne nogawki z softshelem z przodu już mam i czasem mi w nich jest zbyt ciepło - szczególnie jak zakładam dodatkowe spodnie p.deszczowe. Chodzi o model PROMO oraz LYCRA - dokładnie te co tutaj w linkach: https://www.centrumrowerowe.pl/odziez-rowerowa/nogawniki-i-nakolanniki/p,nogawki-lycra-czarne-rogelli,389576.html https://www.centrumrowerowe.pl/odziez-rowerowa/nogawniki-i-nakolanniki/p,nogawki-promo-czarne-rogelli,212118.html Dzięki! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NML_MTB Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 W centrum rowerowym jest błąd w opisie tych nogawek Lycra. Kupiłem je i jak się okazało, nie są one w ogóle ocieplone. Są one z cieniutkiej, ślizgiej lycry, w której jest tak naprawdę jeszcze zimniej. Nadają się jedynie jako ochrona przed brudem albo słońcem. Wchodziłem na stronę Rogelli i opis jest całkowicie inny niż na centrum. Oddałem je i kupiłem właśnie Promo. Opis się zgadza. Są ocieplone, mają meszek od spodu. Jednak nie mają softschella - czego mi w nich brakuje. Przy silniejszym wietrze przewiewa kolana. Dlatego planuję kupić coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb3 Napisano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Dzięki za info. Tak też myślałem, że jest jakiś byk. Jeśli chodzi o nogawki softshellowe to szukałem takich od Rogelli (bo tańsze niż Endura itp.), lecz w większości przypadków nigdzie nie były dostępne. Sklep rogelli.pl odpisał mi, że ten model już nie jest w sprzedaży jednak udało mi się dorwać je w ostatniej sztuce w rozm. S/M, który pasuję na moją chudą girę. Dziś domówiłem jeszcze same nakolanniki bo modele już nie są (podobno) produkowane. Co do rozmiarów L/XL (nogawki/nakolanniki) są wciąż dostępne na alledrogo - więc jak coś to bierz zanim znikną. Fajna sprawa bo z przodu maja softshell i nic prawie nie przewiewa, a z tyłu cieplejszy materiał. Jechałem w nich pare i aż się zgrzałem Następny zakup to będzie pewnie zwykła lycra, którą mogę założyć pod spodnie p.deszczowe. Nie lubię jak mi się przykleja lodowata gumowa membrana do gołego ciała, a w ocieplanych nogawkach z drugiej strony robi się sauna i muszę jechać powolutku. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.