karix2015 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 witam mam taki problem że wymieniałem osikę w rowerze i kulki. Po skasowaniu luzów koło nadal chodzi na boki od lewej do prawej co może być przyczyną. To jest piasta tylnia na wolnobieg i w pieście jest 9 kulek
lewocz Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Jeśli problem z osiką to proponuję jakieś forum ogrodnicze
cervandes Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Osika, piesta, tylnia, CHRYSTE. A poważnie: skoro wymieniłeś ośkę a coś jest nie tak, to znaczy, że źle poskładałeś albo kupiłeś kulki w złym wymiarze i nie pasują do bieżni. Ewentualnie coś źle zmontowałeś, zgubiłeś jakiś element itp. To nie jest kosmiczna technologia ale owszem, da się coś źle poskładać i takie będą efekty. Zdjęcia możesz wrzucić na początek.
Quell Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Po skasowaniu luzów Jeżeli skasowałeś,to jakim cudem chodzi na boki ? Jedynie co mi przychodzi do głowy,że rozkręcają ci się konusy.
dziksoltys Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 a pokaż jak masz zamocowane kółko. ja miałem kiedyś że nakrętka mi zahaczała o coś i musiałem dać podkładką
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.