Skocz do zawartości

Wymiana przerzutek i amortyzatorów w hexagon v2

Hotlar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem za śmieszna cenę hexagon v2 bowiem było to 30 zł. Jednak chciałbym wymienić przerzutki oraz amortyzatory, bo to chyba najsłabsze części tego roweru. Chciałbym się zamknąć w cenie 300 zł. Mogą być używane części. Liczę na propozycje :) z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Nie mam najmniejszego pojęcia, jestem kompletnie laikiem. Jak mogę to sprawdzić ?(jak się edytuje tutaj post?)

Napisano

Ty lepiej idź z tym całym szpejem do kogoś kto wie o co chodzi zanim bez sensu wydasz te 300zł na „amortyzatory” i ”przerzutki”.

Rower to nie tylko rama i 2 koła, choć oczywiście żadne rocket science to nie jest, tyle że nic z tego nie ogarniasz. Fajnie że kupiłeś go za flaszkę, napraw i wymień doraźnie to co potrzeba i jeździj, więcej nie warto tu robić.

Prawdziwy, działający amortyzator to koszt od kilkuset złotych wzwyż, a wstawioną w ten rower atrapę udającą amortyzator zapewne wystarczy rozebrać, wyczyscić i nasmarować. Więcej niż ugięcia się po uwieszeniu na kierownicy i tak nie ma co wymagać od tego czegoś. Przerzutek też nie ma po co wymieniać o ile nie są w stanie agonalnym, za to pewnie łańcuch i wolnobieg już tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...