Skocz do zawartości

[Kupno roweru] rower szosowy marki Siga - warto?

K2_1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Zastanawiam się nad kupnem roweru marki Siga, w którym wszystko wydaje się świetne, poza tym, że nie znam kompletnie tej marki. Więc tak, rower jest na osprzęcie ultegry, full carbon, jedynie przez dosyć ciężkie koła shimanowskie, jego waga aktualnie nie przekracza 8kg. Jak twierdzi sprzedający, po zmianie kół spokojnie można zejść poniżej 7kg. Z tego co mówi właściciel, cały rok wisiał na kołku, więc jest całkowicie niejeżdżony.

Moje pytanie brzmi, czy ktokolwiek miał do czynienia z tą marką, bądź może cokolwiek powiedzieć na jej temat? Cena roweru to 5 koła, więc chciałbym wiedzieć, czy niezbyt znana marka ramy będzie dobrą bazą pod ewentualne ulepszenia?

Z góry dziękuję za pomoc :)

post-201240-0-99470800-1478285297_thumb.jpg

Nakita/Siga, tyle się da znaleźć w internecie, austriacka marka z trzydziestoletnią tradycją. 

Producent z lokalnego rynku austriackego, pewnie taki sam jak lokalne marki w innych krajach. 

Musiałbyś szukać na niemieckich/austriackich/szwajcarskich forach rowerowyh.

• 3 tygodnie później...

Witaj K2_1992

Minęło kilka dni, ale może moje doświadczenie z tą marką będzie pomocne. Sam w tym roku kupiłem rower Siga, tylko że model Vuelta, z osprzętem Tiagry i kołami 105. Rower kupiłem jako nieużywany, ale roku produkcji nie udało mi się ustalić - kwota za jaką go kupiłem (2400 PLN pozwoliła) pozwoliła mi się pogodzić z brakiem wiedzy o roczniku :-). Ciekawe jakim rocznikiem może pochwalić się Twój rower - sprzedawca powinien szczerze o tym poinformować. Tak, czy owak przejechałem nim około 1000 km i rower spisuje się dobrze. Mam uwagę jedynie do ciężko chodzących manetek - trzeba użyć troszkę siły aby zmienić przełożenie. W Twoim wypadku ta uwaga jest chyba bez znaczenia, bo Twój rower ma osprzęt z wyższej półki, więc powinno wszystko pracować bez zarzutu. Ja z roweru Siga jestem na razie zadowolony. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...