kriso3334 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Witam, proszę o pomoc w wyborze roweru wzrost 181 cm ,zastanawiam się nad tym rowerkiem, http://www.univega.com/de/modelle/2016/hardtail-29r/summit-ltd.html cena 3699 zł kolor niebieski mat, a ten drugi to http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-pro-3x-blackline-2016/ cena za ten to 4100zł rocznie robię około 4000 tyś km jazda głównie teren . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jest jeszcze taki http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-gtc-2x-iridium-n-blue-2016/ ale nie jstem przekonany do karbonu cena 5400 zł,i te hamulce do wymiany ,waga też duża jak na taki rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisiu79 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Witam Univega jest tylko w rozmiarze L-54Cm lub S-42cm brakuje M-48cm a to byłaby rama pod Twój wzrost Cube ma w ofercie ramy 18 i 19 cali do tych ram możesz się przymierzyć(ewentualnie 21 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Dowiadywałem się, i jest też 50 która jest pod mój wzrost ,ale nie mogę się zdecydować który wybrać ,głównie chodzi mi o to ,,który ma dobrą cenę w stosunku do tego jaka ma wagę, jakie podzespoły, no i amor.Sprzedawca namawia mnie ciągle na Cube Reaction gtc 29 2x iridium ,zaproponował mi cenę 5300 zł,ale ten Cube waży ponad 12 kg w rozmiarze 19 ,Univega zaś jest ponad 1 kg cięższa, a cenowo jest tańsza ,ma prawie całe dore xt ,może ktoś jeszcze podpowie co wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 To mam dylemat, w sklepie mam propozycje za 5200zł http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-sl-2x-blackline-2016/ ,najgorzej że te rowery są na zamówienie, proszę pomóżcie mi co wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Jeśli nie jesteś pewien, że chcesz konkretnie ten rower i nie masz możliwości jazdy testowej, to po prostu nie kupuj Inna sprawa, że zamawianie w stacjonarnym sklepie traci wtedy sens. Osprzętowo Cube wypada lepiej niż dobrze. Za tą cenę kupisz np. Canyona gdzie z XT będzie tylko przerzutka tylna. Univega wygląda jakby była pospawana z kątowników - nie wydałbym swoich pieniędzy na rower z ramą, której konstrukcja wygląda jak typowy budget-bike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Panowie , dzwoniłem do sklepu i wybrałem ten http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-hpa-pro-2x-grey-n-flashgreen-2016/ jutro jadę zamówić, ale też ryzykuje bo nie mam możliwośći sie przejechac ,cena 6700 zł widze że rower jest lekki dobrze wyposażony, ciekawe czy mi się opłaca dopłacić do niego te 1500zł bo za ten http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-sl-2x-blackline-2016/ 5200 zł tylko że, jak się nie ma jak porównać to się tego nie wie czy jest duża różnica w jezdzie ,sklep wiadomo chce sprzedać,a może ktoś testował te rowery i się wypowie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Kolego, za te pieniądze ten Reaction ma cienkie hamulce( mam i wiem o czym mówię - dobre do treking-a, ale nie do szybkiego MTB). Edytowane 11 Listopada 2016 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Jak dla mnie wybrałeś rower ciekawszy. Ma większą bazę kół, dłuższą górną rurę i reach. Pewnie będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Prawdę mówiąc ,to pierwszy raz trudno mi wybrać rower ,fajnie ze mnie na coś naprowadzacie ,szkoda że w tym modelu nie ma hamulców deore xt ,ale zawsze coś brakuje ,tak to już jest, że producenci na czymś musza zaoszczędzić,zawsze kupowałem rower po przejechaniu się nim ,a tu loteria ,jestem tylko ciekaw czy warto dopłacić do Cube Reaction bez hamulców deore xt ,gdzie, Cube LTD SL 29 2016 czarny ma hamulce deore xt , jak pisze pierwszy raz mam dylemat który kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Bierz Reactoin (wizualnie super - technicznie super) i po zakupie zdemontuj Magury - czytaj: sprzedaj jako nowe. I załóż po dopłacie XT. Będziesz miał niemal ideał. Satysfakcja na lata. Jeżeli myślisz o LTD to model 2017. Ich ramy mają te same rozwiązania prowadzenia linek co Reaction - popatrz uważnie to zobaczysz różnicę. Inna jest przednia przerzutka - co istotnie poprawia jej działanie względem modelu 2016. Podsumowując: Reaction 2016 + hamulce XT lub LTD 2017 i Reaction 2017 - najlepiej oba na Fox-sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Ltd na foksie 2017 to, jeszcze dam rade kupić 5800zł ale reaction na foksie to przekracza już mój budżet, i zawsze cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Prześpij się z tą decyzją. Twój rozmiar to 19 cali. Idzie zima , więc masz trochę czasu. Nie śpiesz się z zakupem. Do świąt zwykle ceny są trochę niższe - także modele na 2017. Od styczna ceny są już sztywne i często katalogowe. Nie bój się zakupu internetowego. Ja tak kupiłem naprzeciwnym krańcu Polski w miejscu nie znanym mi wcześniej. Było taniej i super. Właściwa jakość usługi i roweru. Zawsze rower internetowo kupiony można zwrócić. W stacjonarnym sklepie już nie. Co do jakości Cube-ów będziesz bardzo pozytywnie zaskoczony. Dopracowane w każdym calu. Pozdrawiam. Edytowane 12 Listopada 2016 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Rowerek ,jest już w domu ,tylko teraz hamulce do wymiany ,i można śmigać ,w innym mam deore i są ok.ale w nowym nabytku założę chyba deore xt ,zobaczę jak z funduszami bo trochę poszalałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Na który model się zdecydowałeś? Jaki rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Na ten http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-hpa-pro-2x-grey-n-flashgreen-2016/ testowałem dzisiaj hamulce i nie jest tak zle ,zobaczymy dalej jak rowerek będzie się sprawował Kupiłem rozmiar 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Witam. Kolego, czy właśnie dojrzałeś do wymiany hamulców MAGURA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 W jakim znaczeniu, czy dojrzałem ,mam porównanie posiadam w innym rowerze deore xt m-785 i przyznam że dla mnie są lepsze na mokrym lepsza reakcja ,klamki są twardsze od Magury ,może też moje przyzwyczajenie do deore xt ,lubię czasami ostro poszaleć, i mam obawy do klamek Magury, czy się nie złamią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Też mam 181 cm wzrostu. Jak się na nim czujesz ? Chodzi mi o to, że ten rower ma pieruńsko krótką efektywną długość górnej rury. Przy 60 cm to chyba bym był wygięty jak półksiężyc na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Nie jest tak żle ,też myślałem że będę wygięty,ale jest ok jestem bardzo z niego zadowolony ,przymierzałem w sklepie Cube ltd sl tam jest chyba jeszcze krótsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 U mnie ból pleców murowany przy takiej krótkiej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriso3334 Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Na razie zrobiłem maks nim 38 km, w jeden dzień i nic nie boli zobaczę, na wiosnę przy dłuższych trasach jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi