siemano, posiadam cube analog 2015 na rockshoxu xc 30 29' oraz posiadał seryjne hamulce shimano BR-M355 (160/160)
posiadał, ponieważ w zime miałem wycieki płynu hamulcowego, co powodowało ślizganie się klocków po tarczy. wymieniłem je na avid juicy 3, które wcześniej używałem i nigdyzastrzeżeń nie miałem, aż do zakręcenia koła. okazało się, że przedni zacisk szoruje o jedną ze szprych, od siebie dodam, że musiałem się nakombinować by zamocować dobrze zacisk.
moje pytanie brzmi, istnieje jakiś adapter 160/160 pm->pm? albo co innego polecacie szukałem w necie trochę i nic nie znalazłem
Pytanie
Gość jakub
siemano,
posiadam cube analog 2015 na rockshoxu xc 30 29' oraz posiadał seryjne hamulce shimano BR-M355 (160/160)
posiadał, ponieważ w zime miałem wycieki płynu hamulcowego, co powodowało ślizganie się klocków po tarczy.
wymieniłem je na avid juicy 3, które wcześniej używałem i nigdyzastrzeżeń nie miałem, aż do zakręcenia koła.
okazało się, że przedni zacisk szoruje o jedną ze szprych, od siebie dodam, że musiałem się nakombinować by zamocować dobrze zacisk.
moje pytanie brzmi, istnieje jakiś adapter 160/160 pm->pm? albo co innego polecacie
szukałem w necie trochę i nic nie znalazłem
pozdro
dołączam zdj poglądowe
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.