modrzew Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Użyj normalnych opon a nie takich ze szmaty to nie powinno być problemu. Te 100g więcej Cię nie zbawi, a guma zupełnie inaczej się zachowuje. Poza tym jak wyżej, praktycznie na każdej obręczy da się zrobić „tóblesa” o ile użyjesz dobrej taśmy i rant jest bez wgniotków czy innych uszkodzeń. Choć osobiście preferuję getto, jest dużo pewniejsze i przy okazji po sklejeniu mlekiem opaski z oponą robi się coś w rodzaju „szytki” i bez problemu się to potem pompuje po zejściu czy opuszczeniu powietrza z jakiegoś powodu.
vdcmike Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Tak czytam o tych crossride'ach (właśnie fabrycznych z canyona CF) i X-Kingach RS i chyba jakieś dziwne mi się trafiły bo bez mleka było szczelnie... po dwóch dniach jazdy (około 150km) zalałem dopiero mlekiem.
Arni220 Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Na przykład Novatec 771/772 Z uporem maniaka będę odradzał tylną piastę z tego kompletu. Przerobiona na stalowy bęben tak, ale w oryginale nie.
firefoks Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 A co jest nie tak z tą piastą? Ma system ABG żeby jej kaseta nie nacinała.
Arni220 Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Jakie ABG, prowizorkę jakąś a nie ABG. To już Bitex lepiej zrobił i ma trzy takie stalowe wkładki. Dasz kasetę z kilkoma luźnymi koronkami, to się przekonasz ile to warte.
vdcmike Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Przód to możesz sobie brać na byle czym bo tam żadnej filozofii nie ma natomiast tył na 350 jest najoptymalniejszym wyborem jakość/niezawodność/masa/cena.
Arni220 Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 A można stosować kasety z luźnymi koronkami do tej 350?
HarveyDent Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 @Arni220 czytałeś czy masz doświadczenia z Novatec'em ? Bo ja ostatnio ściągałem kasetę XT, sprawdzałem i zero problemow. Przebieg 3800 z groszami
imonfire Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Interesuje mnie coś takiego. http://www.daveo.pl/kola_dt_350s_spdt_xm401_29erpillar_tb2016_sp-604i Chciałbym jeszcze zmienić mojego SLX 2x10 na XT 1x11. Da radę zmieniajac cały napęd czyli korba, kaseta, lancuch, przerzutka?
Arni220 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Akurat mam (w sumie to miałem, bo po 500km leży w szafie ten ich bębenek i robi obecnie za dawcę organów do stalowego) 772 i wiem co piszę. I nie opowiadaj, że te 4 luźne koronki z XT nie ponacinały ci bębenka, bo w to nie uwierzę no chyba, że nie korzystasz z nich. To raz, a dwa proponuję założyć kasetę z większą ilością luźnych koronek np. szosową (tej pasty także można używać do przełaju) Tiagrę czy 105. Szajs a nie ABG. Dobre ABG (Bitex, American Classic) powinno mieć chociaż ze 3 takie blaszki stalowe po obwodzie, bo jedna zmienia oś obrotu dla koronki i nie jest w stanie przeciwdziałać w pełni wrzynaniu, a taki był rzekomo zamysł, by tym rozwiązaniem pozwolić na stosowanie innych kaset niż na alu pająku.
montell81 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Ja polecam wojczal-bike.pl Ceny atrakcyjniejsze niż u Daveo
Arni220 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 HerveyDent, jeszcze fotka dla ciebie i tych co twierdzą, że jedna blaszka jest w stanie zapobiec wżynaniu koronek.: http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/03/American-Classic-MTB-Tubeless-cassette-body.jpg Jest to AC ale chyba jeszcze jakiś poprzedni model (pierwszy) ich systemu, jak dobrze kojarzę to najnowsze mają już 3 blaszki. Tak jest: http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2009/09/american-classic-mtb-interbike09-04.jpg http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/06/stans-notubes-road-tubeless-alpha-340-wheels10.jpg Tu już widać drugą. I tak powinno wyglądać dobre ABG.
MartinH Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Ja polecam wojczal-bike.pl Ceny atrakcyjniejsze niż u Daveo Pytanie czy tak samo rozpatrują reklamacje, bo póki co Dawid załatwia to wzorowo
montell81 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Tego nie wiem, bo na szczęście nie musiałem swoich kół jeszcze reklamować.
woojj Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Nie zawsze cena jest wyznacznikiem. Jeśli chodzi o koła to nie powinna być. Jest to sztuka i należy doceniać jakość.
montell81 Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Masz rację. Jeśli jednak jakośc jest porównywalna to nie ma sensu przepłacać. U Wojczala za koła na Crestach mk3, szprychach cn spoke aero i piastach 771/772 zapłaciłem ok. 1390 z przesyłką. U Daveo taki zestaw to koszt ponad 1500 zł
marpok Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Czesc Pany... pozwolicie, ze sie podepne pod temat bo mam do Was zapewne blahe pytanie ...powoli zmierzam ku zmianie roweru i co za tym idzie chcialem tez przejsc na system bezdetkowy, a tu, np. czytam cos takiego po testach z ciśnieniem obecnie ładuję 1/1.2 bar jesli chodzi o trakcje to oczywiste, ze bedzie lepiej ale zastanawia mnie czy przy tak niskim cisnieniu nie ma ryzyka dobicia obreczy i pokrzywienia jej, system jakos to niweluje czy o co tu chodzi??? Pytam miedzy innymi dlatego bo w tym roku bylem zmuszony do wymiany obreczy po obnizeniu cisnienia do 2-2.2 bar, wczesniej jezdzilem w okolicach 2.7. Z gory dziekuje za wyjasnienie zagadnienia Ps. Moja waga bo to pewnie tez istotne to jakies 75-76kg Pzdr
vpablov Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 im niższe ciśnienie tym ryzyko , uszkodzenia obręczy jest większe. Jest system pozwalający na ochronę obręczy Procore od Schwalbe(dodatkowa dętka wysokociśnieniowa wewnątrz)
marpok Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Czyli jazda na 1.0-1.2 bar jak kolega MartinH napisal to jazda na granicy ryzyka pogiecia obreczy...myslalem ze system ten pozwala na bez awaryjne stosowanie takich cisnien, ale i tak z tego co rozumiem, na kolkach tubeless mozna sobie pozwolic na znacznie nizsze cisnienia niz w systemie detkowym, dobrze kombinuje???
HarveyDent Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Dobrze kombinujesz co nie zmienia faktu że podane ciśnienia są bardzo niskie nawet jak na system bezdętkowy. Dużo zależy od trasy. O ile na błoto fajnie, to już po kamolach i korzeniach na zjeździe prawdopodobieństwo dobicia jest bardzo duże. Kolejna kwestia to zachowanie opony przy takim ciśnieniu. np. Saguaro poniżej ~1.5 zaczyna pływać na zakrętach .
schwinn0 Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 Masz rację. Jeśli jednak jakośc jest porównywalna to nie ma sensu przepłacać. U Wojczala za koła na Crestach mk3, szprychach cn spoke aero i piastach 771/772 zapłaciłem ok. 1390 z przesyłką. U Daveo taki zestaw to koszt ponad 1500 zł nie chce stawać po żadnej ze stron ale ceny na stronach www są często że tak powiem nieaktualne. Wystarczy wysłać zapytanie do obu i zobaczyć co uda się wynegocjować nie przekreślałbym ani jednego ani drugiego choć u Daveo składałem koła w zeszłym roku właśnie w podobnym okresie i szybko doszliśmy do porozumienia odnośnie zastosowanych komponentów oraz ceny całości
montell81 Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 @up, zrobiłem dokładnie jak piszesz i u Wojczala za powyższy zestaw zapłaciłem ponad 100zł mniej niż zaproponowano mi w Daveo.
MartinH Napisano 7 Listopada 2016 Napisano 7 Listopada 2016 @marpok, jazda na tak niskim ciśnieniu to oczywiście możliwość dobicia, ale przy mocnych obręczach i odpowiedniej technice to nie problem. Moja waga to 72 kg więc prawie jak u ciebie Ja jeżdżę na takim ciśnieniu po Beskidach gdzie czasem kamienie są wielkości głowy I uwierz, że HT na takim ciśnieniu idzie w tym terenie jak czołg, zawsze oczywiście możesz dobić ciśnienia, ale przy Twojej wadze i HT myślę, że nie ma co ładować więcej niż 1.5/1.6 bar. Opony też mają dużo do gadania, u mnie są Maxxisy EXO/TR więc ścianki są mięsiste, jak miałem z przodu wersję 3C/TR bez EXO to poniżej 1.4 miała już tendencję do pływania. Musisz też wziąć pod uwagę, że na takim ciśnieniu opory na asfalcie są dużo większe, ja jeżdżę głównie w terenie i tam mnie opory nie interesują W DT XM401 skrzywiłem rant tylko raz, ale w tym wypadku już nie było powietrza w oponie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.