gentile Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Warto się w to pakować za 600-650 zł?(stan prawie nówka na OLX) Moja waga 85kg , jazda raczej lajtowa, bez specjalnych ekscesów i akrobacji. Teraz mam okrytego na tym forum złą sławą Suntour XCR RL-R ze stalową sprężyną, o powalającej wadze ok 2,5 kg, aczkolwiek poza wagą na razie nic złego o nim powiedzieć nie mogę. Cytuj
MokryxD Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Przy twojej wadze będzie wiotki przez lagi 30mm. Nie warto się w to pchać. Cytuj
gentile Napisano 1 Listopada 2016 Autor Napisano 1 Listopada 2016 Aż tak? to jakieś 6% różnicy w grubości... Cytuj
fundil Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Przy twojej wadze będzie wiotki przez lagi 30mm. Nie warto się w to pchać. Nie przesadzasz. Mam taki i dawał sobie rady z 105kg obecnie ważę 94kg i jakoś wiotki nie jest. Taje sobie rady w maratonach. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz. Znalazłem taki na OLX i o ile to jest ten to czyżby lagi były z innego??? https://www.olx.pl/oferty/q-Rock-Shox-30-Gold-Solo-Air-29%22/ Cytuj
gentile Napisano 1 Listopada 2016 Autor Napisano 1 Listopada 2016 Też mnie to zastanawia bo chyba powinny być "gold". Poza tym znalazłem ten sam amor od tego samego typa w archiwum Allegro sprzed ...roku. Cytuj
fundil Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Też mnie to zastanawia bo chyba powinny być "gold". No właśnie. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2016 Mod Team Napisano 2 Listopada 2016 Znalazłem taki na OLX i o ile to jest ten to czyżby lagi były z innego??? Lagą to cie babka po plecach co najwyżej biła. Tu są golenie, mało tego, pewnie nie zauważyłeś ale są górne i dolne. Poza tym górne golenie sa złote, a na dolnych masz naklejkę gold 30 tk. Ten widelec jest tak dziwny ze nic innego do niego pasować od RSa nie będzie. Znaczy golenie Z XC30 mogły by ale to nie są golenie z XC30 Cytuj
fundil Napisano 2 Listopada 2016 Napisano 2 Listopada 2016 Lagą to cie babka po plecach co najwyżej biła. Czepiasz się niepotrzebnie. Masz tyle samo racji w tym że to golenie jak ja pisząc że to lagi. Co do lag tego amorka mam wątpliwości. Na 99% było coś kombinowane Cytuj
gtb Napisano 2 Listopada 2016 Napisano 2 Listopada 2016 Jak masz wątpliwości to pisz do sprzedającego niech ci wyśle lepszej jakości foty , ja tam widzę standardową złotą anodę (ale ja stary jestem i wzrok mi pewnie nie domaga). Bardziej bym się czepił do opisu gdzie jest mowa o Motion Control (wersja RL) a tu jest zwykłe TK. Cytuj
gentile Napisano 2 Listopada 2016 Autor Napisano 2 Listopada 2016 Pisałem ale kamień w wodę. Zero reakcji. Tak jak pisałem wystawiał go już rok temu na Allegro, za 800 z kawałkiem... Odezwał się, że prześle foty w sobotę Opcjonalnie jeszcze biorę pod uwagę Rebę na hamerykańskim Ebayu. Tam wszystko taniej, nawet po doliczeniu przesyłki i wysokim kursie $. Nówka wychodzi 1108zł z shippingiem po przeliczeniu na zł. U nas na Alledrogo 1820 zł z przesyłką, chory kraj Cytuj
gtb Napisano 2 Listopada 2016 Napisano 2 Listopada 2016 Zakup z za oceanu to brak jakiejkolwiek gwarancji w momencie usterki , masz jeszcze jedną opcję w postaci nowego Epixona http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc/29-cali_amortyzator-epixon-xc-rl-r-29-os-9mm-bialy-2016/675 z gwarancją i świetnym wsparciem serwisowym w postaci jednego z forumowiczów. Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Epixona dyskwalifikuje koszmarnie kiczowaty i niespójny graficznie design. Amor nie tylko ma działać, ma też wyglądać, a tu jest kompletna wtopa. Jestem po dwóch szkołach plastycznych, w tym jednej wyższej i takie rzeczy mnie po prostu odrzucają. Edytowane 5 Listopada 2016 przez gentile Cytuj
modrzew Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) To jak jesteś taki esteta, to zrywasz firmowe naklejki i w międzyczasie projektujesz i wykonujesz swoje, co jak rozumiem nie powinno być dla Ciebie problemem..? Myślę, że nawet znalazłbyś chętnych na wspólne zamówienie jak wymyślisz coś ciekawego. Edytowane 5 Listopada 2016 przez modrzew Cytuj
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Epixona dyskwalifikuje koszmarnie kiczowaty i niespójny graficznie design. Amor nie tylko ma działać, ma też wyglądać, a tu jest kompletna wtopa. Jestem po dwóch szkołach plastycznych, w tym jednej wyższej i takie rzeczy mnie po prostu odrzucają. Epixony kiczowate?? Często mam właśnie na serwisie felerne rock shox-y XC28 XC30 i XC32 Jeżeli twierdzisz że amorki są nie plastyczne według ciebie to może plastycznie sobie sam po swojemu skonstruluj amorek Edytowane 5 Listopada 2016 przez ACTIVIA Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Na tej zasadzie to mogę sobie kupić na Ebayu naklejki topowego Rock Shoxa czy Foxa i okleić nimi XCRa, co zresztą niektórzy praktykują, ale nie o to przecież chodzi. Chodzi o przyzwoity amor o elementarnie przyzwoitej estetyce, która nie powoduje absmaku i zażenowania. Cytuj
modrzew Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Twój wybór. To jest przede wszystkim urządzenie mechaniczne, które powinno działać w określony sposób. Takie rzeczy jak naklejki to rzecz wtórna. Owszem, mogą być kiczowate. Dla wielu producentów są też robione specjalne wersje pod kolorystykę i dizajn ich rowerów, tak samo mógłbyś zrobić sobie swoje. Nikt nie wspomina tu o zerwaniu logo SR i naklejeniu Foksa wiec nie rozumiem zupełnie dlaczego z tym wyskoczyłeś... Chyba, że takie elementy jak kształt korony itp. też powodują u Ciebie "absmak" (?) Edytowane 5 Listopada 2016 przez modrzew Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Epixony kiczowaty?? Często mam właśnie na serwisie felerne rock shox-y XC28 XC30 i XC32 Owszem, kiczowaty i spartolony designersko, co nie znaczy, że jest to zły amortyzator w sensie funkcjonowania. Kolega z pewnością ma kwalifikacje w sprawach serwisu i działania mechanicznego ale co do estetyki, wątpię. Ja przykładam wagę do spraw estetycznych, może to zboczenie zawodowe, ale tego knota nie kupię. Wali po oczach estetyką odpustową rodem z wiejskiego jarmarku. Amen Cytuj
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Na tej zasadzie to mogę sobie kupić na Ebayu naklejki topowego Rock Shoxa czy Foxa i okleić nimi XCRa, co zresztą niektórzy praktykują, ale nie o to przecież chodzi. Chodzi o przyzwoity amor o elementarnie przyzwoitej estetyce, która nie powoduje absmaku i zażenowania. To powiedz mi jaką tak super estetykę ma Rock Shox XC... Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Nie jest szczególnie super, nie o to chodzi, ale nie jest tez rażąco odrzucająca. Jest po prostu neutralna i nie wali po oczach jarmarcznymi, cyrkowymi kolorami Cytuj
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Nie jest szczególnie super, nie o to chodzi, ale nie jest tez rażąco odrzucająca. Jest po prostu neutralna i nie wali po oczach jarmarcznymi, cyrkowymi kolorami To ci chodzi tylko o naklejki czy co??? Bo już nie kumam! Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Dokładnie tak, co tu jest do kumania. Wyraźnie przecież to napisałem, ESTETYKA! Nie ciągnijmy tego wątku bo to bez sensu. Cytuj
modrzew Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 "Kupny" wideł jest zwykle biały lub czarny, do wyboru co najwyżej mat lub połysk, a naklejki można samemu zmienić albo po prostu zerwać - gdzie tu nadal widzisz problem? Nikt Ci nie każe naklejać tam trzech pasków, znaczka Mercedesa, Hello Kitty czy stylizować widelec na topowy model konkurencji. Cytuj
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Piszę bo właśnie chodziło mi o to żeby dowiedzieć się co tak bardzo uwazasz że jest spartolone. Konstrukcja, praca czy naklejki Cytuj
WonszRzeczny Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 "artysty" nie zrozumiecie xD szkoda czasu na dyskusje o głupotach a co do epixona to jest naprawdę spoko i naklejki mi się nawet podobajo Cytuj
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Jasne, moge tam sobie nawet nakleić Monę Lisę Leonarda albo panoramę racławicką. Ale nie chce mi się bawić w takie rzeczy, tylko kupić coś co nie wali po gałach jak na odpuście i działa przyzwoicie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi