ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 Ze względu częstych waszych problemów z luzami na dolnych lagach, postanowiłem iść w tym kierunku ponieważ sam mam sporo dolnych lagów z luzami co szkoda niszczyć. Prawie 2 lata temu zamontowałem w 2 amorkach Suntoura te nowe tuleje (Durolux i Epicon) i do tej pory działają płynnie, czyli bez przetarć rur goleniowych oraz brak luzów na ślizgach nie zalewając dolnych lagów. Firma z która nawiązałem współpracę to http://www.hjbushings.com Oprócz oferty, produkują także tuleje na wymiar, co w okresie ok 2 lat temu wysłałem do nich 2 rury goleniowe z Epicon i Duroluxa oraz stare tuleje ślizgowe, i z zaskoczenia dostałem gratisowo na próbę nówki tuleje. Tak jak pisałem powyżej, działają do dziś bez zarzutów. Fotki starych tuleji (góra-dół) z Epicona Fotki nowych tuleji Przyrząd do demontażu także nie jest trudny do zrobienia
Maciek226 Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 jaki jest koszt wymiany tulei ?? robiłeś test długoterminowy?
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Napisano 1 Listopada 2016 Tak jak pisałem powyżej. Przez prawie 2 lata chłopaki jeździli. Jeden na Duroluxie a jeden na Epiconie. Koszty tuleji nie są drogie, lecz to zależy od zainteresowania
Bejker Napisano 1 Listopada 2016 Napisano 1 Listopada 2016 W x fusionie slantcie byś mi wymienil? Może dałoby sie dorobic jakieś? Albo nawet spasowalyby od aurona? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Napisano 1 Listopada 2016 Na razie skupiony jestem na Suntourach. Tuleje od Aiona/Aurona jeszcze nie rozbierałem bo nie było jeszcze okazji
Ychu Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Rst omega również zaczyna łapać luz na dolnych goleniach. Także też byłbym chętny na nowe tuleje.
ACTIVIA Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Napisano 3 Stycznia 2017 Niestety lecz na razie tylko zajmuję się Suntourem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.