Skocz do zawartości

[osłona ramy] na rower MTB 29er Carbon

Diablo_94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Chciałbym okleić ramę karbonową w Moim sztywniaku, aby przez długi czas "rower trzymał swój urok". Chciałbym Was zapytać (a przede wszystkim osób, które testowały już przeróżne patenty z oklejaniem ram) jaka folia byłaby najlepsza a zarazem rozsądna cenowo ? Folii typu BikeShield nie chciałbym kupować ze względu na to, że jest tam mało materiału jak za tak dużą cenę. Czy moglibyście polecić mi coś dobrego, jeżeli tak, to prosiłbym również o konkretne linki np. do aukcji. 

Pozdro.

Napisano

Ja jeszcze nie używałem, ale już było o tym na forum (zobacz posty ElDiablo w temacie, który tam linkuję, wstawił przykładowe zdjęcia, jak to u niego wygląda na karbonie):

http://metr2.pl/laminaty/polimeryczne/orafol/oraguard_r_270_stone_guard_g.html

Bardzo mnie zaciekawiła ta folia. Mógłbyś mi wysłać link do oklejonego roweru tą folią ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć fotek

Napisano

folia do oklejania progów, w newralgicznych miejscach dajesz 2 lub 3 warstwy, pięknie dopasowuje się do ramy przy użyciu suszarki do włosów.

za ~20pln masz 0,5 mkw

Napisano

folia do oklejania progów, w newralgicznych miejscach dajesz 2 lub 3 warstwy, pięknie dopasowuje się do ramy przy użyciu suszarki do włosów.

Ja ma taką folią oklejone neuralgiczne miejsca. Praktycznie jej nie widać, ale jednak. Co prawda ramę mam w matową a folia robi delikatny połysk, i w miejscach gdzie jej nie ma tam widać różnice     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...