effe Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Witam wszystkich, Ostatnio z żoną przeprowadziliśmy się na nowe mieszkanie. Od teraz mam do pracy ponad 6km i ciężki temat z komunikacją miejską. Postanowiłem w związku z powyższym zakupić rower miejski. Max ile chcę zapłacić to 1500zł nie jestem wymagający. W sklepie w Szczecinie, gdzie sprzedają również używane rowery zobaczyłem Diamant Ubari. Całkiem ciekawy rower w cenie 1200zł. Stan bardzo dobry, po generalnym remoncie jak można tak to nazwać. Co myślicie o tej firmie? Warto? Rower jest dość duży i panowie z salonu twierdzą, że na mój wzrost 186cm i wagę 90kg spokojnie wystarczy. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2016 przez effe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Firma bardzo dobra,z długą tradycją.Cena wydaje się dobra.Ale czy warto,to zależy od osprzętu i stanu.Jaki rocznik roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Rocznika nie znam niestety, ale zapytam. To co zauważyłem, to brak hamulców tarczowych. Co do osprzętu to posiada 2x błotniki, światła ledowe, bagażnik. Stan jak na pierwszy rzut oka super. Jeździło się tym rowerkiem też dobrze. Rower wygląda jak ten http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hrxfDGTAc1VP0kyAOgaG5aGTDACsde Edytowane 31 Października 2016 przez effe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Tarczówki w rowerze miejskim nie są potrzebne.Pisząc osprzęt miałem na myśli przerzutki,manetki,korbę.Ile biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wiem jedynie ile biegów. 3 z przodu i 8 z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Nie ma chyba zbyt porywającego osprzętu,ale za tą cenę warto się zastanowić.Oczywiście,jeśli jest naprawdę w bardzo dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Z tego co widzę tego typu rowery chodzą w sklepach po 2500zł i drożej. Stan na moje amatorskie oko bardzo dobry. Przerzutki jak i dynamo jest firmy shimano, jeśli to coś pomoże Edytowane 31 Października 2016 przez effe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Shimano posiada kilka klas osprzętu.Możesz poczytać.Im wyższa,tym lepiej.Tutaj to raczej średnia półka,ale w tej cenie i przy tej marce cena ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 OK, dziękuję za opinie. W środę podjadę jeszcze raz do tego sklepu i popytam o rocznik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Jeśli to ma być rower tylko do jazdy po mieście to poszukaj czegoś z wewnętrzną przerzutką - w piaście . Rower ze zdjęcia to już turystyczna maszyna . Oczywiście do miasta też się nada ale napęd w takim rowerze wymaga konserwacji . Hamulce typu V też . Przerzutki wewnętrzne są wygodne ( można zmieniać biegi na postoju tzn np. na światłach ) i praktycznie bezobsługowe . Hamulec torpedo też jest wygodny i wystarczająco mocny tylko trzeba się przyzwyczaić . Do jazdy po płaskim mieście wystarczą 3 biegi . Lepsze modele mogą mieć 5 , 7 , 8 . Myślę , że bez problemu znajdziesz taki rower . Używany . Jeśli chcesz mieć zawsze przy sobie oświetlenie to przydała by się prądnica w przedniej piaście . Dynamo to marne rozwiązanie . Z drugiej strony diodowe lampki nie są drogie , a do sygnalizacji w zupełności wystarczą . Te które już oświetlają drogę mogą być już drogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Moja przyjaciółka kupiła w tym roku używanego Diamanta Ubari damkę. Muszę powiedzieć, że piękny rowerek. Może rama mogłaby być ciut lżejsza, ale za to widać, że pancerna jest. Ładne spawy, ładnie i z głową zaprojektowana rama. Naprawdę fajny miejsko-trekkingowy rowerek. Odbyliśmy wspólnie z przyjaciółką kilka wycieczek i jest bardzo zadowolona z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Jeśli chcesz mieć zawsze przy sobie oświetlenie to przydała by się prądnica w przedniej piaście . Dynamo to marne rozwiązanie Chyba autorowi chodziło właśnie o prądnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wiem tylko, że jest w przednim kole przy samej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Czyli prądnica w piaście https://www.google.pl/search?q=pr%C4%85dnica+rowerowa&espv=2&biw=842&bih=812&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXjbzy-4bQAhXpC5oKHVdUBQUQ_AUIBigB#imgrc=2MPxs33g0g6HnM%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dokładnie tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż zwykłe dynamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dokładnie tak wygląda ten rower Jutro na 99% go kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Cóż - z tyłu przerzutka altus, z przodu nie widać ale pewnie szału też nie będzie ... Widelec bez blokady, a jaki też nie wiadomo ... Zbliżona "klasa" : http://allegro.pl/spartacus-premier-28-aluminiowy-shimano-acera-2015-i6580714866.html http://allegro.pl/mocny-trek-senatore-v2-men-2xacera-sr-suntour-i6575785143.html ten ma 2 x acera - fakt, ze bez dymania w piascie - ale czy naprawde aż tak bardzo go bedziesz potrzebował ? Zdecydowanie lepiej wyposażony: http://allegro.pl/wypasiony-trek-senatore-v3-men-alivio-blokada-i6577580940.html tu 2 x alivio i blokowany widelec. lub http://allegro.pl/rower-trekkingowy-eurobike-voyager-alivio-lekki-i6151976275.html Ale twoje pieniądze, twoja decyzja i twoje późniejsze odczucia :) Aha - nie kupuj oczami, bo nie wszystko złoto co sie świeci a pomiedzy różnymi rodzajami shimano są różnice jak między mercedesem A-classe a S-classe AMG Edytowane 1 Listopada 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dziękuję za wskazówki. Może ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na ten temat. Czy lepiej tego Diamonta kupić czy przejrzeć się innemu modelowi, może te o których pisze Pablo59 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Kupiłem ten rower, udało mi się wytargować do 1100zł Przesyłam dokładne zdjęcia https://www.icloud.com/sharedalbum/pl-pl/#B0X5yeZFhAdKiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 No to jednak się różni od tego z pierwszego filmu będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 No sugerowałem się wyglądem i tym co zapamiętałem widząc rower dwa dni temu. Czyli dobry wybór? Zauważyłem, że tylne światła się nie świecą, przednie działają. Muszę tam wrócić aby to sprawdzili bo gość mi pisze, że działały oba. Jest coś co mógłbym sprawdzić dlaczego mogą te światła tylne nie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Spalona żarówka,przerwany przewód,może ma włącznik? Dobra cena jak za taki rower na tym osprzęcie.Może amortyzator słaby,ale nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
effe Napisano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jednak był kłopot z przewodem. Facet trochę skrócił i już ok. Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi