alagor96 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wiecznie to samo, w każdym temacie ktoś sie musi do kogos przyczepić. Autor zrobi co bedzie chciał, najlepiej niech kupi samchód, w nim bedzie się najlepiej jeździło na co dzień. W każdym razie ja juz swojego zdania nie zamierzam udowadniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Nikt się nikogo nie czepia, wyjaśniam ci, że rower Tri/ITT nie jest do jazdy na co dzień bo...., a takie są min. założenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ors Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Chodziło mi o coś takiego : http://testy.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,28c3tt1jbm Wiem, że poza budżetem. PS. Arni220 - pisałem do autora tematu a nie do Ciebie. Śledząc twoją aktywność na forum, widzę że znasz się na "wszystkim" oprócz prowadzenia dyskusji. Ogólnie uważam że dyskusja z takimi pieniaczami nie ma sensu, ale staram się pisać zachowując minimum kultury i tego samego oczekuję od innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jak najbardziej jestem kulturalny i nikogo nie znieważam Nie widziałem tego testu, ale jest to rower typu aero, niestety bardzo drogie. Napisałem o tym wcześniej, że takie były by najlepsze, ale niestety cena zabija przeciętnego śmiertelnika i tu jest problem. Ten Rose jest/był jeszcze tani, takie maszyny kosztują po kilkanaście tyś. zł. Dla tego trzeba zejść na ziemię i szukać zwykłego roweru o w miarę sportowej geo, bo tu szanse są większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Wiecznie to samo, w każdym temacie ktoś sie musi do kogos przyczepić. Autor zrobi co bedzie chciał, najlepiej niech kupi samchód, w nim bedzie się najlepiej jeździło na co dzień. W każdym razie ja juz swojego zdania nie zamierzam udowadniać. Wiecznie to samo, trafność porad. Opróćz startów w Ajron Menie rower ma być użytkowany na co dzień. Tak wyspecjalizowany bajk świetnie się do tego nadaje. Padło pytanie - czy praktykowałeś cokolwiek na takim rowerku? Ja dorzucę od siebie jeszcze kwestię przyjazności obsługowo-serwisowej. Tego typu zabawki nie zostały zrobione z przemyślaną i łatwą w serwisie konstrukcją wielu ich detali. Grzebię dość często przy takich rowerach. Nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 A wszystko opisałeś w temacie karbonowych chińczyków Polecam, bardzo ciekawa lektura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 A Kross Vento 5.0? Full karbon, Tiagra, niska główka ramy. Znaleźć tylko w lepszej cenie i czego chcieć więcej? http://www.kross.pl/pl/2017/road/vento-5-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Prawdziwy Iron Man 180km łyka na wigrach. No i na co dzień jak znalazł. Tylko nie wiem czy lemondka przypasuje. To tak gwoli rozładowania napiętej atmosfery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hisu Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Rzeczywiście dyskusja rozgorzała długa. Aż nie nadążam czytać :] Przy okazji kolejne pytanie - rowery używane. Jak można ocenić stan używanego roweru? czy może unikać jak ognia? Patrzę tu np. na coś takiego (na razie cena wydaje się dobra a rower chyba spełnia większość tego co zrozumiałem jest mi potrzebne łącznie z wielkością ramy, geometrią etc.) i nie wiem czy się interesować, czy olać bo używane http://allegro.pl/trek-madone-sl-discovery-channel-carbon-dura-ace-i6585012715.html Pozdrawiam, Kuba EDIT: Albo coś takiego: http://allegro.pl/felt-f-5-carbon-2015r-i6578639188.html#thumb/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Używka jak najbardziej może być warta rozpatrzenia problem jednak w tym, że nie widać co w środku. Z drugiej strony wymiana łożysk w kole (jeśli maszynowe), suporcie, łańcucha czy klocków hamulcowych, to nie są ogromne koszta. Gorzej jeśli powierzchnia hamująca obręczy już znikła lub mamy inną, niewidoczna gołym okiem wadę. Najlepiej taki rower jednak obejrzeć przed zakupem. Rozmiar 61/62 na nogę 90cm to nie przypadkiem przesada? Moim zdaniem 58/60 i z górną rurą w horyzoncie ok. 57/59cm to rozmiar dla ciebie. Ewentualna korekcja mostkiem 11/12cm. Tak porównuję do siebie (186/86) i ja mam rozmiar 58 +57cm i uważam, że każdy z tych wymiarów mógłby być z powodzeniem o 1cm mniejszy i nic by się nie działo gdybym dał mostek 12cm. Geo tego Felta: https://www.merlincycles.com/resources/images/felt-f5-geo-table.jpg Kawał byka ten rozmiar 61 choć pewnie i tak lepszy (mniejszy) niż tego Treka. Z drugiej strony, zobacz ile zyskasz jeśli wybrał byś tego Felta zamiast wspomnianego wyżej Vento 5.0. Jeden to 4000zł i niepewny stan, drugi to nówka osiągalna w sklepach za ok. 4700zł. Dla 700zł ryzykować, podjechanie tarcze, łańcuch, zębatki, łożyska, klocki, obręcze? Fajny ten Felt, nowa wersja 105, ale czy faktycznie niezbędna? No i ten rozmiar. Zapytaj ile on miał wzrostu, bo siodło niemiłosiernie za nisko opuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Felt ma jedna fajna rzecz. Bbr60 ;-) ja tam wole wkrecac niz wciskac. Ale jesli dobrze widze tylna obrecz inna niz przednia. Pytanie czy kupiony na wiosne 2015 czy w np listopadzie ;-) bo zamiast 12tys moze miec 24tys km ;-) no i jesli siodlo ustawione pod wlasciciela, to raczej nie kupil tego roweru w sklepie tylko odkupil. Czy ma papiery? @arni220 nie kumam tych Twoich wymiarow 58 +57cm... o co chodzi? Powinienes cos jeszcze nspisac o offsetach sztyc, dropach/reachach barankow... to tez dodatkowe +/- 4cm do dlugosci roweru :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 podsiodłówka (58) + pozioma w horyzoncie (57). Reszta, po co? Offsety, mostki to wymiary do regulacji, można zmieniać dowoli. Chłopak jest prawie taki jak ja, ma 4cm więcej wzrostu i tyle dłuższe nogi. Mój na mnie jest dobry lub o 1cm za duży. On +/- potrzebował by taki sam rozmiar lub o 1cm większy. 61/62 to ogromne rowery, Felt ma w horyzoncie aż 605mm podsiodłówka 610. Moim zdaniem to jest rozmiar na osobę ok. 195cm. Znacznie lepiej by moim zdaniem wyglądał rozmiar 59 takiego Vento, który właśnie o ok. 1cm jest większy od mojego w tych wymiarach i z ewentualnym mostkiem 12cm powinien świetnie pasować rozmiarem. Oczywiście nie namawiam, ale żeby nie było, że w Felcie ustawi tak siodło jak jest na tych zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Pewnie dużo się nie pomyliłeś z tą nogą 90cm, ale tak gwoli ścisłości to autor tematu pisał tylko, że waży 90kg, a długości nogi nie podał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Przy okazji kolejne pytanie - rowery używane. Ale tylko osobiście bym radził. Czyli wychodzi na moje - kup szosówkę zwykłą, lemondkę, może siodło tri i sztycę z gięciem dodatnim. A najlepiej zanim kupisz dodatki idz na porządny bikefitting gdzie fachowiec określi Ci pozycję do jazdy normalnej i do zawodów TRI. A i pamiętaj o najważniejszym - nawet najlżejszy rower z pozycja aero nie pojedzie za Ciebie, buty nie pobiegną, a pianka nie popłynie - trening musi zostać odbyty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 A to coś źle luknąłem, ale wiele by to nie zmieniło i tak jeśli chodzi o rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.