G4m3r3k Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam. Jako, że mam dość nietypową budowę stopy (szerokie śródstopie) chciałbym się zapytać jak szerokie są m089? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Października 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Gdybyś poczytał podobne tematy na forum to pewnie temat by nie powstał. Co stopa to opinia. Jak nie przymierzysz to ryzykujesz wymianę. Dla mnie 'synonimem wąskości' butów były sidi. No i po założeniu stwierdzam, że wcale tak nie jest. Niektórzy piszą, że sh są wąskie ja uważam że nie. I tyle rad. Przymiarka prawdę powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Ja jakiejś mega wąskiej stopy nie mam, ale klamrę zapinam aż na ostatni ząb, 1 więcej nawet by mógł być na upartego, rzepy podobnie, minimalnie krótsze by mógłby być jak chodzi o mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Z moich obserwacji wynika, że shimano nie za bardzo dopasowło długość zapięć do rozmiarów. Wydaje mi się, że zaprojektowali but, powiedzmy 44 i montowali z nich zapięcia we wszystkich innych. Myślę tak dlatego, bo kolega w bucie 48 ledwie co łapie, a ja w 41 zapinam na ostatni ząbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 No całkiem możliwe, bo rzepy minimalnie za długie wkurzają przy ocieplaczu trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Października 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Ja jakiejś mega wąskiej stopy nie mam, ale klamrę zapinam aż na ostatni ząb, Z moich obserwacji wynika, że shimano nie za bardzo dopasowło długość zapięć do rozmiarów. Nie czytaliście o co pytają? Długość pasków nie świadczy o szerokości, tęgości buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wiem o czym pisze, ale ciężko mi powiedzieć czy but jest szeroki, czy też nie bo, - po1 nie miałem innych rowerowych żeby porównać - po 2 szeroki/wąski to pojecie względne, dlatego to co jestem w stanie opisać opisałem dot. buta który mam. Lekko za długawe paski mogą własnie świadczyć o tym, że but nie jest jakiś mega wąski, tylko ciężko mi się odnieść do mojej nogi czy ona jest szeroka czy też wąska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Października 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2016 ale ciężko mi powiedzieć czy but jest szeroki, Taktownie przemilczę. Do autora, poczytaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/210760-buty-shimano-sh-m089-problem-z-klamra/ niby o klamrze a skończyło się na szerokości buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Co do szerokości, to mogę pomierzyć u siebie wkładkę rozmiar 41. Jak dla mnie ten but jest wąski. Zapinanie tego na ostatni ząbek to już raczej podpadałoby pod hiszpańską inkwizycję. Jako ciekawostkę podam, że na szosie używam starego szosowego modelu też od Shimano i buty są takie same na szerokość jak m089 a są dla pań... Ed. Wkładka 41 od Shimano - IMO wąska: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Witam. Jako, że mam dość nietypową budowę stopy (szerokie śródstopie) chciałbym się zapytać jak szerokie są m089? Mam szeroką stopę, r44 , jeździłem w m086 ale rozmiar 45 (44 był dobry na dł ale za waski) , szerokość wkładki 45 93mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Stopa szeroka, podbicie wysokie, buty 43 idealnie dopasowany. Dokładny wymiar podam jutro. Ale i tak odradzam te buty jak buty do czego innego niż chodzenie - tu sprawdzaja się dobrze. Do jedzenia są w najlepszym przypadku średnie... Chyba, że Enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risk1 Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Mam podobny problem - szeroka stopa, wysokie podbicie. Mi przypasowały buty Diadora. Jak w zeszłym roku drążyłem temat to w katalogu Shimano były wersje poszerzane, ale niedostępne na rynku polskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Sidi ma wersje dla szerokiej stopy z wysokim podbiciem: https://www.cyklotur.com/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-dominator-5-fit-czarne-sidi,98174.html Na buty skąpić nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Przerabialem temat calkiem niedawno. Zamowilem shimano M089 w rozmiarze nieco wiekszym niz zwykle obuwie (46 zamiast 45) i byly za waskie. Wymienilem na M089 Wide (rowniez 46) i pasuja idealnie. Cenowo wymiana wypadla bardzo niekorzystnie bo zwykle M089 kupilem w promocji za 37 funtow a wersja szeroka kosztowala mnie 67 funciakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.