Skocz do zawartości

[Buty] Shimano m089 - szerokość

G4m3r3k

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Gdybyś poczytał podobne tematy na forum to pewnie temat by nie powstał.

Co stopa to opinia. Jak nie przymierzysz to ryzykujesz wymianę.

Dla mnie 'synonimem wąskości' butów były sidi. No i po założeniu stwierdzam, że wcale tak nie jest. Niektórzy piszą, że sh są wąskie ja uważam że nie.

I tyle rad. Przymiarka prawdę powie. ;)

Z moich obserwacji wynika, że shimano nie za bardzo dopasowło długość zapięć do rozmiarów. Wydaje mi się, że zaprojektowali but, powiedzmy 44 i montowali z nich zapięcia we wszystkich innych. Myślę tak dlatego, bo kolega w bucie 48 ledwie co łapie, a ja w 41 zapinam na ostatni ząbek. 

Wiem o czym pisze, ale ciężko mi powiedzieć czy but jest szeroki, czy też nie bo,

- po1 nie miałem innych rowerowych żeby porównać

- po 2 szeroki/wąski to pojecie względne, dlatego to co jestem w stanie opisać opisałem dot. buta który mam. ;)

Lekko za długawe paski mogą własnie świadczyć o tym, że but nie jest jakiś mega wąski, tylko ciężko mi się odnieść do mojej nogi czy ona jest szeroka czy też wąska. ;)

Co do szerokości, to mogę pomierzyć u siebie wkładkę rozmiar 41. Jak dla mnie ten but jest wąski. Zapinanie tego na ostatni ząbek to już raczej podpadałoby pod hiszpańską inkwizycję.

Jako ciekawostkę podam, że na szosie używam starego szosowego modelu też od Shimano i buty są takie same na szerokość jak m089 a są dla pań... :)

Ed.

Wkładka 41 od Shimano - IMO wąska:

Y0qNqsJ.jpg

• 2 tygodnie później...

Przerabialem temat calkiem niedawno. Zamowilem shimano M089 w rozmiarze nieco wiekszym niz zwykle obuwie (46 zamiast 45) i byly za waskie. Wymienilem na M089 Wide (rowniez 46) i pasuja idealnie. Cenowo wymiana wypadla bardzo niekorzystnie bo zwykle M089 kupilem w promocji za 37 funtow a wersja szeroka kosztowala mnie 67 funciakow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...