Skocz do zawartości

[warto?] trenażer - używany

edanet94

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto.

Kup sobie coś co ma opcje Smart i bedziesz krecił do jakiejs ciekawej opcji video 3D a nie do sciany. To nudne i demotywujące. Są dwa softy Zwift i Bkool Simulator.

ja kupiłem używanego Bkola (trenazer) za 1500zł ale da się taniej.

Nowy najtanszy smart kosztuje około 1200zł. Ktoś znalazł w wątku o Zwift vs Bkool na akcesoriach. poszukaj w watku

http://www.forumrowerowe.org/topic/210880-trenazer-software-bkool-vs-zwift-porownanie-refleksje-i-pytania/?do=findComment&comment=1916164

Musta

• Mod Team

@@musta, czekam na więcej takich mądrych rad...Ktoś się pyta o trenażer za około 300-400 zł, ty mu polecasz za 1200 zł... Ręce opadają.

349 zł to rozsądne pieniądze jak za trenażer znanej firmy, wyposażony w manetkę na kierownicę i rolkę z elastomerem. Ponad to, w tym momencie zaczyna się szczyt jazdy na trenażerze więc raczej taniej nie kupisz.

@Emeryt

Nie pisałem w złej wierze. Autor wątku nie napisał w ogóle nic o swoim budżecie. Jak ja zaczynałem z trenażerami w ogóle nie rozumiałem różnicy między tymi smart a tymi tradycyjnymi. IMO przy 600zł różnicy to bym raczej pomyślał nad wydaniem 600zł na używany manualny, bo duża szansa że bez treningu interaktywnego to te 600zł wyda na trenażer który będzie się kurzył. Myślę ze niech chłopak zna opcje między czym a czym wybiera. Na pewno to nie zaszkodzi. 

Jest fajny materiał SzajBajk'a na YT o trenażerach. Polecam bo dobrze układa w głowie na początek co i jak tam się liczy.

Miłego kręcenia i sorry jak to nie wyszło dobrze.

Musta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...