Lisiu79 Napisano 30 Października 2016 Napisano 30 Października 2016 Witam Chciałem zapytać czy ktoś miał do czynienia z w/w wynalazkiem? Na przyszły sezon chcę dokonać konwersji na bezdętkę. Mam obręcze Dartmoor Rocket 29 (28mm zewnętrznie i 22.4mm w środku) i teoretycznie ta opaska powinna do nich pasować http://www.effettomariposa.eu/en/products/caffelatex-tubeless-strip/
CentrumRowerowe Napisano 31 Października 2016 Napisano 31 Października 2016 Opaska będzie pasować, ale sporo taniej wyjdzie klasyczna taśma uszczelniająca. Effetto Mariposa robi np Cafe Tubeless, dla Ciebie pasowałby rozmiar M. Opaska to raczej ostatnia deska ratunku dla tych, którym regularnie koło rozszczelnia się od strony szprych i wymiana taśmy nie pomaga.
ishi Napisano 31 Października 2016 Napisano 31 Października 2016 Ta zielona to niezła folia :] u mnie za pierwszym razem wyszedł dramat Chociaż znajomemu się udało ją naciągnąć ileolo ale z suszarką w łapie. Ja nie mam do niej nerwów. Teraz tylko calowa gorilla tape!
Lisiu79 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Napisano 1 Listopada 2016 Opaska będzie pasować, ale sporo taniej wyjdzie klasyczna taśma uszczelniająca. Effetto Mariposa robi np Cafe Tubeless, dla Ciebie pasowałby rozmiar M. Opaska to raczej ostatnia deska ratunku dla tych, którym regularnie koło rozszczelnia się od strony szprych i wymiana taśmy nie pomaga. Taśma koszt około 40-45 PLN + wentyle UST około 45-50 PLN = cena opaski z wentylami + możliwość wielokrotnego użycia (teoretycznie
CentrumRowerowe Napisano 2 Listopada 2016 Napisano 2 Listopada 2016 Faktycznie, nie policzyłem wentyli.
wojtas7 Napisano 2 Listopada 2016 Napisano 2 Listopada 2016 Zielona taśma jest dobra bo jest gładka i przy ściąganiu opony nie podwija się bo też jest cienka. Ale zakładanie chwilę trwa, trzeba podgrzewać suszarką i miejsce przy miejscu wyciskać bąble.
Lisiu79 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Napisano 28 Lutego 2017 Taśma założona Super układa się na obręczy Koła przerobione na mleko
maczet190399 Napisano 1 Marca 2017 Napisano 1 Marca 2017 Nie przejmujcie się, że taśma caffelatex po założeniu idealnie nie jest przyklejona i widać jakieś nierówności. Jak napompujesz koła to zrobi się idealnie gładka. Przerobiłem też to samo zdziwienie po nałożeniu, lecz po zdjęciu opony napompowanej uprzednio miłe zaskoczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.