Skocz do zawartości

[Opaska] Tubeless Effetto Mariposa Caffelatex Strip M 29'' 25-29mm -opinie

Lisiu79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opaska będzie pasować, ale sporo taniej wyjdzie klasyczna taśma uszczelniająca. Effetto Mariposa robi np Cafe Tubeless, dla Ciebie pasowałby rozmiar M. Opaska to raczej ostatnia deska ratunku dla tych, którym regularnie koło rozszczelnia się od strony szprych i wymiana taśmy nie pomaga.

Napisano

Ta zielona to niezła folia :] u mnie za pierwszym razem wyszedł dramat

am29_28.jpg

Chociaż znajomemu się udało ją naciągnąć ileolo ale z suszarką w łapie. Ja nie mam do niej nerwów. Teraz tylko calowa gorilla tape!

am29_29.jpg

Napisano

Opaska będzie pasować, ale sporo taniej wyjdzie klasyczna taśma uszczelniająca. Effetto Mariposa robi np Cafe Tubeless, dla Ciebie pasowałby rozmiar M. Opaska to raczej ostatnia deska ratunku dla tych, którym regularnie koło rozszczelnia się od strony szprych i wymiana taśmy nie pomaga.

Taśma koszt około 40-45 PLN + wentyle UST około 45-50 PLN = cena opaski z wentylami + możliwość wielokrotnego użycia (teoretycznie ;)

Napisano

Zielona taśma jest dobra bo jest gładka i przy ściąganiu opony nie podwija się bo też jest cienka. Ale zakładanie chwilę trwa, trzeba podgrzewać suszarką i miejsce przy miejscu wyciskać bąble.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Nie przejmujcie się, że taśma caffelatex po założeniu idealnie nie jest przyklejona i widać jakieś nierówności. Jak napompujesz koła to zrobi się idealnie gładka. Przerobiłem też to samo zdziwienie po nałożeniu, lecz po zdjęciu opony napompowanej uprzednio miłe zaskoczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...