Skocz do zawartości
  • 0

Zakup roweru lub ramy xxl

Gość Musso

Pytanie

Napisano

Witam

Szukam ramy rowerowej lub roweru trekingowego w dużym rozmiarze 64 cm . Obecnie jeżdżę Scott SanDiego 61 cm . Mam 2 metry wzrostu i 11o wagi. Budżet ograniczony .

musso@o2.pl

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-wyprawowe/920/920-disc/p/1432999-2017/

A tak na serio, to musisz podać więcej szczegułów dotyczących tych ograniczeń, żeby ktoś coś podrzucił. Nawiasem mówiąc, ten dość drogi Trek z linka jest w rozmiarze 61 cm.

Kross robi np. Trans Alpa w rozmiarze 60 cm (tylko, że ja prywatnie za Krossem nie przepadam)

Największy Kelly's - Carter ma tylko 58 cm, może być mało.

Lokalny sklep rowerowy - dobre miejsce, żeby popytać.

Napisano

http://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-wyprawowe/920/920-disc/p/1432999-2017/

A tak na serio, to musisz podać więcej szczegułów dotyczących tych ograniczeń, żeby ktoś coś podrzucił. Nawiasem mówiąc, ten dość drogi Trek z linka jest w rozmiarze 61 cm.

Kross robi np. Trans Alpa w rozmiarze 60 cm (tylko, że ja prywatnie za Krossem nie przepadam)

Największy Kelly's - Carter ma tylko 58 cm, może być mało.

Lokalny sklep rowerowy - dobre miejsce, żeby popytać.

Trochę szukałam. Z ram 23" z marek dostępnych w sklepach to znalazłam rodzimego Krossa oraz Unibike. Ich trekkingi i crossy są produkowane w tym rozmiarze. Z naszych jeszcze Romet robi trekkingi w rozmiarze 23".

Z 24+ znalazłam np tego Kalkhoffa  występują w różnych rozmiarach także 64 cm i 70 cm. Na rysunku jest chyba rozmiar 70 cm bo koła wyglądają jak 26" ale to rozmiar 47-622 czyli 28" czyli taki jak trekkingi zazwyczaj mają.

Są też inne modele tej marki w rozmiarach 64 cm więc może warto poszukać w necie głębiej.

Napisano

Pogugluj markę brennabor, bo mam kłopot z wklejeniem linku z alledrogo (artex rowery)  - w opisie oferują ramę 24,5" - tyle że osprzęt słabiutki...

Mimo wszystko taniej będzie za jakiś czas wymienić koło tylne i zmienic kilka gratów niz kupowac kalkhoffa :) -  no chyba że środki ograniczone to 4000 zł  a nie 8000 :)

Napisano

Zerknij na początek na sklepy internetowe oraz portale aukcyjne jak allegro, gdzie wybór znajdziesz największy, oczywiście uwzględniam już Twoje wymagania względem ramy czy kół. Jeżeli możesz to sprecyzuj również swój budżet, bo bez tego ani rusz.

Napisano

Ja mam 204cm/120kg i jeżdżę na ramie droessigera w rozmiarze 22,5 , jeden z forumowiczów używa ramy force (ostatnio się chwalił w galerii 29er) i też sobie chwali. Wcale nie musisz mieć ogromnej kasy. Osobiście wolałbym Unibike (jeżdżę od 8 lat na ich crossie 23") niż Kross.

Napisano

Walała się u mnie w piwnicy jakaś stara rama 23", kellys albo unibike, nie pamiętam. Jak ktoś chce do testów to proszę bardzo, ale bez wysyłek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...