Skocz do zawartości

[ochraniacze] Lekkie ochraniacze do XC

MaiX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po ostatnich glebach i notorycznych rozbitych kolanach chciałbym zainwestowac w ochraniacze. Przejrzałem forum i ochraniacze jakie polecacie sa dla mojego stylu zbyt "cięzkie" tzn. nie wydaje mi się aby był sens wozić na sobie tyle plastiku podczas gdy upadków jest stosunkowo niewiele.

Szukam czegoś co kosztem ochrony będzie bardziej elastyczne. Zadanie dla ochraniczy to po prostu ochrona skóry podczas upadków przed zadrapaniami, no i lekka amortyzacja upadków (np. recę chronią w ten sposób perfekcyjne rekawiczki z zelową wkładką).

Zastanawiałem się nad zaadaptowaniem ochraniaczy z innych dyscyplik np. z piłki ręcznej. Przykładowy link LINK.

Czy ktoś z Was próbował czegoś takiego i czy ma to wogóle sens?

mysle ze raczej niewiele pomoga. xc i ochraniacze? raczej trudno sobie wyobrazic ochraniacze w czasie powiedzmy 50 km jazdy...

ogolnie ochraniacze rowerowe (motocyklowe bo z tego sportu sie wywodza) chronia poprzez twarde wstawki w newralgicznych miescach. takie jak te ktore pokazales nie. inne podloze jest po prostu na ktore upadasz. ochronia cie moze przed otarciami, przed mocniejszymi urazami w czasie upadku raczej nie. kiedys jezdzilem w zimie z ochraniaczami rolkarskimi na lokcie. teraz juz nie. mozesz takich sprobowac. albo profesjonalnych rowerowych np dainese.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...