ACTIVIA Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 (edytowane) Niestety wiele osób wierzy też że brunox to alternatywa dla serwisu... Brunoxa to szybko rozpoznaje przy serwisie na Suntourach. Większość osób właśnie dbają psikajac brunoxem na lagi a potem dopiero wycierają szmatką, lecz syf jaki się zbiera pod uszczelkami to już lepiej nie mówic Edytowane 19 Listopada 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 W rs w miarę świeżym brunox nie pójdzie na dół ale taki jeden z drugim popsiuka i myśli, że to załatwia sprawę i nic więcej zrobić nie trzeba. Tak więc w tym przypadku to nie tyle brunox działa destrukcyjnie co wiara w niego. Widziałem kilka razy jak do roweru za naście tyśków sprzedawca dokładał gfratis małego brunlxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 (edytowane) Racja, ceny goleni w PL są dla Szwajcarów. Z drugiej jednak strony przy typowej eksploatacji i serwisach zgodnych z zaleceniami goleni przynajmniej w rebie się nie wymienia. Gleba, pech, cokolwiek i masz 1500zł w plecy aka możesz sprzedać jako uwalony za 500zł maks, lub z innego uwalonego szukać golenie. Prawda jest taka, że RS czy Fox chcą sporo za dużo jak się kupuje wideł bez roweru. I dlatego Suntour wypada mega dobrze jak chodzi o jakość/cenę. Dla przykładu Fox36 to 6k zł, no dobra dostanę za 5k zł z rabatem? Ale w tej cenie to ja mam Bos'a... Edytowane 19 Listopada 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Szczęśliwie zdumiewająco często można kupić nową rebę RL 29" QR15 w okolicy 1600zł a jak kolor nie ma znaczenia to bywa że i 1200zł. Moim zdaniem ten stosunek cena/jakość jeszcze ciągle jest po stronie RS ale przyznaję, że Suntour dynamicznie się rozwija i pewnie niebawem sytuacja się zmieni. Mi osobiście w sutourach brakuje właśnie negatywnej powietrznej względnie mogliby zrobić jakaś nawet mechaniczną regulację bo wbrew pozorom jest to istotne oraz w pełni rozbieralnych tłumików w tańszych wersjach a zarazem kąpieli olejowej (co moim przynajmniej zdaniem daje efektywniejsze smarowanie a i serwis staje się prostszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 (edytowane) Coś mi się obiło o uszy że Suntour planuje jakiś całkowicie nowy model Dual Air Edytowane 19 Listopada 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Jakby zrobili analogicznie jak w starym DA RSa to sram na Rebe. Nie umiem sie dogadac aby uzyskac pracy jak w DA, albo niezbyt czula i nie dobijam, albo leci przez skok jak swinia do koryta. Zabawa tokenami nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Coś mi się obiło o uszy że Suntour planuje jakiś całkowicie nowy model Dual Air Jak to wprowadzą to cena suntoura nie zejdzie poniżej 1500 zl ;-))) Wszyscy chcieliby mieć extrasy za 1000zł....a o to w nowych amorach nie ma. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Z tym się z tobą zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosforth Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Mam Reba RL w epic. Zupelnie nie rozumiem zachwytow. Kolek. Pracuje jak "amortyzator" roweru z auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Zabawa tokenami nic nie daje. Mam Reba RL w epic. Zupelnie nie rozumiem zachwytow. Kolek. Pracuje jak "amortyzator" roweru z auchan. Może się trochę spóźniłem na imprezę, ale u mnie dopiero dokupienie tokenów (żeby były łącznie 4) zrobiło różnicę. I to ogromną. Bez tego bym chyba z nerwów wywalił ten amor na śmietnik. Koszt nieduży (w Harfie kupowałem, nie pamiętam dokładnie za ile ale koło 50-100 zł), za to w końcu dało się ustawić ciśnienie takie, żeby uginał się na drobnych nierównościach i zarazem nie dobijał na zjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) 4 weszly? W wersji 100mm? Jaka jet Twoja waga, co tez jest wazne. Edytowane 16 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Owszem, do Reby wchodzą 4 max. Tutaj http://www.allegro.centrumrowerowe.pl/Amortyzatory/s780_RockShox_Bottomless_Token_Chart.jpg jest podsumowane ładnie, na czerwono fabryczne tokeny. Ważę 67 kg, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Charakterystyka sprężyny się zmienia niezależnie od tego, jakie ustawisz ciśnienie. Po prostu jak masz mniejszą komorę powietrzną to będzie się odpowiednio bardziej utwardzał pod koniec skoku - czyli dokładnie to, czego potrzeba. Niektórzy na forum zamiast tych tokenów umieszczali tymczasowo jakieś podkładki - nie ufałbym temu na dłuższą metę, ale może rozważ takie rozwiązanie do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Reba poprawnie ustawiona naprawdę potrafi zrobić b. pozytywne wrażenie. Pamiętajmy też że wyrównywanie ciśnienia pomiędzy komorami w SA następuje tylko kiedy golenie górne są max wysunięte. Jeśli podczas ustawiania idziemy z ciśnieniem w dół to może powodować to pewne trudności z prawidłowym ciśnieniem w komorze neg. Czasami zdarza mi się rozmawiać z właścicielem reby, którą mam akurat na warsztacie. W zdecydowanej większości przypadków delikwenci albo pompują wg tabelki albo wcale nic nie zmieniają O tokenach i możliwościach regulacyjnych za ich pomocą słyszało jeszcze mniej ludu niż o serwisie zerowym. Potem taki szczypior ważący max 55kg w butach siada na amor napompiony do 100psi i psioczy, że to nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Super, ale ja ważę ponad setkę i tu może być problem. Jak się miało 150mg w dual air to po przejściu na 100 mm w solo raczej zadowolonym się nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Jeszcze tylko sprostuję, że za te podkładki w Harfie dawałem 15 zł za sztukę, coś mi się pomyliło z tym 50-100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi