Mr_KJ Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Witam,Ponieważ stoi na kołach i jedzie to chciałem się pochwalić, choć paru detali brakuje a zdjęcie gorsze niż złe.Zamysł był taki żeby był metal, wszędzie metal, najlepiej goły a jeszcze lepiej stal. Czemu tak? Franken jest w graficie tzn. górniczy, więc przyszła pora na hutników. W planach trekking na kołach z obwarzanków dla piekarzy ;-)Rama i widelec stalowa z Fixed Warsaw, szlifowana ale nie polerowana, powłoka sprayplast tzn. bezbarwna folia.Koła: Rodi stylus, piasty JT, na oponach 23 mm.Korba stary holender, pedały Jaguar.Oprócz siodła Brooksa, chwytów które będą czarne z żółtym, pasków, hamulca i zacisku sztycy reszta osprzętu jest ze stali chromowanej.Najciekawszym elementem jest suport który jest przeróbką osi Thompsona na łożyska maszynowe pod mufę BSA. Chciałem użyć starej korby bo mi się podobał blat. Dało radę ale to ćwiczenie nieco bez sensu finansowo (z drugiej strony jest to suport z wymiennymi łożyskami ;-) ). Zobaczymy jak będzie z trwałością, testy wykażą.Na razie jest założony wolnobieg 18T, (przód ma 46) zębatka ostra będzie jak się zdecyduje ile zębów mi odpowiada ;-)Ponieważ bardzo chciałem żeby to w końcu pojechało wię kupiłem na szybko i tanio łańcuch De One. Sądząc po tym jak jest wiotki nie wygląda to na najlepiej wydane 16 zł w moim życiu ale może taki luźny ma być.KJ [sharedmedia=garage:vehicles:7736]
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Listopada 2016 Mod Team Napisano 4 Listopada 2016 ... i git, ale zrób jakieś zdjecia aparatem lub choćby sprytniejsza jedną komórka, bo na tych (z tostera chyba) słabo można docenic wygląda i wkład pracy... Szacunek... I.
Mr_KJ Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Witam,Chyba mogę powiedzieć że go skończyłem ;-)(wiem, zawsze się tak mówi) IvanMTBDodałem zdjęcia i Dual Pivot;-)http://www.forumrowerowe.org/gallery/album/3592-stalowka/
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Listopada 2016 Mod Team Napisano 5 Listopada 2016 Fajna korba Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.