kiroszima Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 witam Siedze już tu jakiś miesiąc i czytam różne posty a ostanimi czasy skupiłem sie na napędzie który chciałbym sobie wymienić lecz moja znajomość roweru kończy sie tylko na rozebraniu go na cześci przeczyszczeniu i poskładaniu go z powrotem. Przeszukałem około połowe tematów odnośnie tej sprawy czyli napędu ale niestetyy nie dało mi to konkretnej odpowiedzi:( A co możecie mi polecić jaka kaseta(wydaje mi sie że najlepszym rozwiązaniem będzie 8 choć zastanawiam się na d 9 ale słyszałem że resztą będzie droższa), suport, łańcuch, przerzutka tylna, przednia, manetki i chyba jescze piasta bedzie potrzebna w przyszłym sezonie chce sie też troszke pościgać w jakiś maratonach. Moge na to przeznaczyć jakieś 600 700zł Choć taniej też może być A w tej chwili mam gianta rock se z takim osprzetem jaki miał przy zakupie: Hamulce aluminiowe typu V Klamko Manetki Shimano ST-EF29 Przerzutka tylna Shimano Tourney Wolnobieg 14-34T, 7 sp Środek suportu typu cartridge Mechanizm korbowy aluminiowy, srebrny 48/38/28T Łańcuch KMC Piasty 36H z szybkozamykaczem chyba nic nie pominąłem dziękuje i pozdrawiam Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Masz wolnobieg z tylu wiec kaseta + piasta tyl na pewno. Kaseta Sram 5.0 + lancuch np pc 38 - ok 80-90 zl zestaw Przerzutka przod Alivio - ok 25-30 zl Tylnia Alivio/Deore - ok 60-70 zl ( moze jak zostanie cos wyzej LX/XT ) Korba - ja bym postawil na Deore octalink ok 170 zl + suport Deore ok 50-60 zl , dobra korba cena rozsadna , mozna kupic tez nieco starszy model za ok 140-150 zl inna budowa ramion nieco , albo doinwestowac w LX ok 200-220 zl i zyskac 2 blaty alu a nie stal Piasta moze Novatec ok 110-130 zl , dosc solidne i sprawdzoen piasty badz XT za ok 130-140 zl bdb piasta pomimo ze kulki. Manetki Alivio ok 80-90 zl. to moje typy na dosc solidny i sprawdzony naped Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiroszima Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dzięki wielkie. Jeśli ktoś jescze by coś zmienił w tym lub dodał od siebie to jestem otwarty na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 W tym co podal wookie zmienilbym lancuch na lepszy i kasete na Alivio ,ale ten Sram tez moze byc (alivio ponoc trwalsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiroszima Napisano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2006 a jaki łańcuch?? i kaseta tego typu http://www.allegro.pl/item127601319_nowa_k...6_srebrna_.html ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.