montell81 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Chciałbym byście polecili mi dobrą, sprawdzoną pastę (żel) do montażu części karbonowych (przede wszystkim do montażu sztycy w ramie). W tym temacie jestem zupełnie zielony. Nie wiem czym różni się żel od pasty, nie wiem co jest najtrwalsze, najmocniejsze, najkorzystniejsze cenowo. Proszę o rady i sprawdzone przez Was konkretne produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Ja czytałem, że pasta do zębów daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Też o tym słyszałem, ale wolałbym coś dydykowanego i sprawdzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 http://allegro.pl/pasta-super-b-anti-slip-100ml-do-karbonu-aluminium-i6459634948.html http://allegro.pl/motorex-carbon-paste-100g-i6366971365.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Mam i polecam ,używam do sztycy http://allegro.pl/finish-line-fiber-grip-smar-montazwy-carbon-50g-i6518231046.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Cena przyzwoita tego Finish Line. Na jak długo wystarczy? Nakłada sie raz i trzyma czy trzeba to po jakimś czasie ponawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Cena przyzwoita i jakość tez ok .Nałożyłem raz i nie było potrzeby ponawiać smarowania.Pytasz na jak długo wystarczy-jak tylko do sztycy i z taką częstotliwością jak ja stosuje to na baaaaardzo dluuugo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Jeśli chodzi o pasty do zębów to tylko te wybielające z granulkami ściernymi . Pasta/żel powinna być nakładana za każdym razem kiedy regulujesz wysokość sztycy czy zmieniasz ustawienia kierownicy. Jeśli tego nie ruszasz to jest na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Znalazłem jeszcze pastę Tacx: http://www.cyklomania.pl/tacx-pasta-montazowa-carbon-80g-tuba-t4765,id2603.html Cena odrobinę wyższa, ale objętość tuby 80g zamiast 50g. Używał ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Mi tubka może 10g dostarczana razem z rowerem starczyła na 3 lata... 80g to może jak ktoś ma 10 rowerów na węglu albo do małego serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Ok. W takim razie wezmę sprawdzonego i tańszego Finisha Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Drobna pasta do docierania zaworów za kilka ziiko w samochodowym Można płacić za "dedykowane" tylko po co? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2016 A mógłbyś podać jakiś konkretny przykład pasty do docierania zaworów? Nie wiedziałem, że jest coś, czym można taki żel do karbonu zastąpić. Praktykujesz taką pastę do zaworów? Do suportu, sterów i gwintów używam "zwykłego" litowego z Orlenu więc nie jestem "fanem" dedykowanych smarów w ładnych tubkach. Natomiast pasta do zębów mnie nie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.