goTomek Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Tak ku przestrodze Zapewne dotyczy to też innych, ale akurat Wiggle złapałem za rękę Black Friday za miesiąc, co wiąże sie zazwyczaj z wielka akcją promocyjną i obnizkami w sklepach, już teraz ślą maile zachęcające: http://www.wiggle.co.uk/black-friday/?utm_source=2234en-39-mon&utm_medium=email&utm_campaign=oct&utm_content=BF-Email-Teaser A jednocześnie chyłkiem podnoszą ceny - w tym sklepie jeśli masz coś w koszyku i nie finalizujesz przez dzień czy dwa, to przychodzi mail z pytaniem, czy jest jakis problem. No i w mailu mam jedna cenę, a na stronie w koszyku juz o ok. 13% wyższą Penie akurat takie obnizki będą w czarny piątek. W zasadzie jestem zdegustowany, choć to pewnie zwykła praktyka w sklepach, nie tylko internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Sklepy to BIZNES, a co to za biznes sprzedawać taniej niż się kupuje? Ale takie akcje promocyjne nakręcają sprzedaż. Jeden z sklepów rowerowych przysyła mi w newsleterze kody rabatowe niby 20%/30%/50% taniej, wszystko fajnie ale z tym kodem rabatowym i tą wielką akcją i tak jest drożej niż w kilku innych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Black Friday to fikcja. Wywalają na przecenach jakieś bzdety, co z reszta robią przez cały rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Faktycznie, sprawdziłem właśnie i to co miałem w koszyku zdrożało o kilkanaście procent. Co za żenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 No brawo, właśnie obnarzyłeś haniebną ukrytą tajemnicę Wiggle.... Czyli najwiekszy sklep w UK podnosi ceny o 13% na miesiac przed wyprzedaza (tylko wybranych rzeczy) i jednoczesnie strzela sobie w stope, bo tu w UK jest spora konkurencja? A moze to nie tylko spisek Wiggle ale calej branzy? Ja tez moge zaczac sie zalic, ze wczoraj byla jakas dobra cena, a dzisiaj juz jej nie ma. Ale nie bede tego robil, bo wiem, ze zmieniajace sie ceny, to najnormalniejsza rzecz, szczegolnie w sklepach internetowych. Nastepnym razem zanim zaczniecie z grubej rury rzucac zdegustowaniem i zenadami, zastanowcie sie troche, bo takie komentarze sa wlasnie zenujace i mozna byc zdegustowanym ich poziomem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ale co chcesz ? Chłopaki napisali prawdę i tyle. Mechanizm nie nowy, stosowany od dawna nawet w polskich sklepach stacjonarnych. Fajnie, że przypomnieli o tych kombinacjach i tyle. HINT: my mieszkamy w Polsce i takie newsy wielu z nas mogą zainteresować więc nie rozumiem Twojego "oburzenia"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2016 @[1415chris], chyba Cię ponosi trochę, nie chodziło mi o obnażanie niczego i nikogo, tylko zwrócenie uwagi, trochę jako ciekawostkę, na coś co większości jest znane, ale jakos nigdy sie o tym nie pamięta. Po prostu te obniżki nie biorą się z niczego i warto o tym pamiętać, kiedy zaczną nas bombardować super okazjami na czarny piątek. To że ceny sie zmieniają, to normalne, raz rosną, raz spadają, ale tu akurat jednego dnia wszystko co kupiłem w ostatnim miesiącu + inne które obserwowałem, łącznie ok. 20 artykułów, zdrożało o ponad 10%. Można zakładać, że zdrożało wszystko. Strzał w stopę? Nie wiem, pewnie nie, ale mam prawo być zniesmaczony. Z Twojej bardzo emocjonalnej wręcz reakcji można wnioskować, że powinniśmy się wszyscy cieszyć, że ceny tak wspaniale o te kilkanaście procent wzrosły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Kiedy będzie ten czarny piątek i jakie są przewidziane obniżki? Może jakiś link? Jeszcze taka ciekawostka matematyczna: jak coś podrożeje o 10% a potem potanieje o 10% to w rezultacie będzie tańsze niż na początku To nie żaden paradoks, po prostu matematyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Kiedy będzie ten czarny piątek i jakie są przewidziane obniżki? Może jakiś link? Jeszcze taka ciekawostka matematyczna: jak coś podrożeje o 10% a potem potanieje o 10% to w rezultacie będzie tańsze niż na początku To nie żaden paradoks, po prostu matematyka.Oczywiscie. O 10% z 10%. Co nie zmienia faktu, ze to nieladnie. Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jgrabowski Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 A te podwyżki to nie kwestia słabego funta po brexit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seoul Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 też mnie to zastanawia:) W każdym razie trochę mnie to zdenerwowało, szosa do której się przymierzałem podrożała o 700zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 A sprawdziliście czy w obydwu przypadkach macie dobrze ustawiony "Delivery Destination"? Jeśli wybierzesz Polskę, to ceny zwiekszają się. Kiedyś z ciekawości wszedłem w trybie incognito i zdziwienie - wszystko było tańsze Wykryło mnie jako UK. Ukryty koszt darmowej wysyłki. W sumie jak się komuś nie podoba, to niech kupuje w PL. W moim przypadku GT Helion cena 5700 zł ze wszystkim, w polskim sklepie 7499 zł (obydwa przecenione). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seoul Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 c1ach Akurat za zmiana raczej z tego nie wynikała. Ale rzeczywiście masz rację, zmieniając delivery destination ceny są inne dla każdego kraju. I ciekawostka - do Kanady, Chin, Egiptu jest taniej niż w UK, a w przy niektórych krajach pomimo dostępności pokazuje out of stock:) PS. na Gibraltar 17% taniej niż w UK:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Podatki, podatki ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Dokładnie, to nie ukryty koszt przesyłki tylko stawka Vat-u. Być może obniżki w czarny piątek będą tak duże,że zrekompensują z nawiązką podwyżki. Do tego jeszcze 10£ za newsletter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Racja, o podatkach nie pomyślałem. W każdym razie ja zamówiłem sobie rowerek już dzisiaj -37% Po zrealizowaniu płatności od razu odjęło jedną sztukę z dostępnych, czyli to działa na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Pewnie, że i tak maja dobre ceny, szczególnie w porównaniu z naszymi krajowymi. Ale tydzień temu miałbyś jeszcze ok. 10% taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wasze komentarze dotyczace Czarnego Piatku: "przylapalem za raczke", "chylkiem podnosza ceny", "jestem zdegustowany", "zenada". Przylapales Wiggle na zmianie ceny, gratulule. Jestes zdegustowany? Trzeba bylo kupowac jak bylo taniej Dalej nie rozumiecie, ze ceny sie zmieniaja i to dosc czesto. Duzo przedmiotow jest w promocjach jednego dnia, drugiego juz nie. Ot tyle. To nie ma nic wspolnego z rzekomym podnoszeniem cen przed promocjami. I tak tylko jakas mala czesc asortymentu trafia na wyprzedaz. I dalej twierdzisz, ze wszystko podrozalo tam o 10%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Nie ma nic wspólnego... ceny się zmieniają... rosną, maleją..., promocje dziś sa jutro nie... bla, bla... zachowujesz się jak skrzywdzona primadonna ... albo jakbyś był z Wiggle Wiadomo, że wszyscy tak robią (podnoszą ceny, żeby potem niby w promocji obniżyć) i Wiggle nie jest jakimś wyjątkiem, choć Ty twierdzisz, że jest, że są jedynymi sprawiedliwymi na tym łez padole Nie jestem w stanie stwierdzic czy wszystko równo podrożało, ale jak pisałem, dziwnym trafem akurat to co ostatnio kupiłem, więc wiem ile kosztowało, czy akurat obserwowałem, zdrożało właśnie o ok. 13% i to nie, że zmieniła się akurat jakaś promocja, czy procent upustu, to zmieniły się (wzrosły) ceny wyjściowe (list price), od których dopiero jest jakiś tam % taniej. I spoko, mają prawo, wolny rynek itd. Ale ja (i inni) mają tak samo prawo o tym mówić, cicho lub głośno i wyrażać swoje niezadowolenie lub zdegustowanie A ja i tak prawdopodobnie będę tam kupował, jeśli cena będzie lepsza niż gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Promocja ma to do siebie, że kupują zdecydowani, a nie "zastanawiacze" Zamówiłem u nich nowe pomykadło. W porównaniu do polskich cen wyszło 1,5k na plus. Zapakowane bardzo dobrze z dużą ilością poduszek i folii. Co ciekawe - nasi tam są! Polak mi go przygotowywał do wysyłki. Czas dostawy DHL-em od kliknięcia do pomacania - 5 dni. Mam teraz "platinum discount", czyli 12% zniżki na towary nie objęte żadną promocją. Na przykład Kona Honzo £3480 vs £3955, GT Pantera £1392 vs £1582. Nie wiem czy to opłacalne, ale może kogoś zainteresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.