kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam Co oprócz witamin i czegoś na wzmocnienie stawów można kupić w aptece . Chodzi mi o jakieś witaminy albo jakieś napoje energetyczne tylko że to koniecznie musi być w aptece . Jakie witaminy polecacie i co dokładnie kupić na stawy (co prawda już kupiłem ale za jakiś czas się skończy) PS. Może kreatyna albo tauryna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hosejw Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 kup wit. C i magnez na stawy to nie wiem :/ PS. Może kreatyna albo tauryna ? eee chcesz sie dowitaminizować czy napompać bo to chyba nie są witaminy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Jesc duzo owocow i warzyw. Nawtykasz sie tabletek a potem jakies nowotwory powstaja i sie ludzie dziwia czemu tak sie dzieje Najlepiej to jabka jakies ze wsi gdzie mniej spalin niz w miescie, marchewki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 na stawy w aptece kupisz glukozamine, regeneruje chrząstkę stawową, miałem bóle właśnie w kolanie i doktor przepisał mi Arthron Complex ale jest tego więcej , witaminy najlepiej przyswajać z warzywami i owocami , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie ma możliwości w zimę jeść świeżych owoców ,a kompleks witamin typu maxivit na pewno nie zaszkodzi jak się nie przekracza dawki . Co do kreatyny czy tauryny to chyba hosejw pomyliłeś suplementy . A co powiecie na temat Guarany polecił mi ja dzisiaj znajomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Powiedz przede wszystkim co chcesz osiagnac bo takie doradzenie bez poznania celu jest troche bezsensu. Najpierw piszesz, że chcesz witaminki uzupelnic a potem walisz pytanie o kreatyne, tauryne, guarane... Tak jak mowili przedmówcy ja sie też dołączę, witaminy bierzmy głównie z owoców i warzyw. W zimie z tymi drugimi nie jest, aż tak źle wiec powinienes bardziej na tym bazowac. Jesli wolisz tabletki (nie wnikam w powody) to taki kompleks witamin typu Centrum, Vigor w zupelnosci wystarcza, gdyż zawiera dawki zaspakajajace dzienne zapotrzebowanie przecietnego czlowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja się tylko spytałem co z kreatyna i tauryna . Chciał bym was jeszcze prosić tylko o ocenę ACTIVITA Energon X , zawiera guaranę , ŻEŃ-SZEŃ , TAURYNA , MAGNEZ , WITAMINA B6 . Chce osiągnąć lepsza wytrzymałość organizmu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Na stawy tak: -glukozamina, chondroityna, metylosulfonylometan(MSM) - występują pod różnymi nazwami preparatówi w różnych kombinacjach, poprawiają przede wszystkim smarowanie stawów -kolagen Jeśli chcesz coś przeciwzapalnego może być Piascledine 300, ale jest drogie. Można także zaopatrzyć się w selen, Omega-3(nie musi być to preparat omega 3, wystarczy zwykły tran lub olej lniany, wychodzi najtaniej), chrzastkę rekina(bardzo droga). Standardowo można kupić jakiś magnez, witaminy itp. Najtanszy magnez to np. Asparaginian forte, dodatkowo zawiera potas i kosztuje coś koło 3,5 pln. Co do suplementów, to tak jak już ktoś wczesniej napisał, zależy co chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Mam taki plus ze cena nie gra roli ( ale tylko w aptece) ,a co do stawów to naszczepcie nie chce leczyć tylko wzmocnić . O omedze 3 już myślałem , w związku z tym ze jem małą ilość ryb to był by chyba dobry wybór . Grabo a co powiesz na temat tego : http://aptekazdrowia.pl/index.php?products...id=240430112409 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Na zwiększenie wytrzymałości organizmu proponuję Bodymax Plus, zawiera Żeń-szeń i cały kompleks witamin. Działa rewelacyjnie, niestety trochę kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sadzisz ze Bodymax plus jest lepszy od Activita Energon X 1000 , pytam tylko i wyłącznie z ciekawości . W Activita Energon X 1000 jest tauryna , guarana , żeńszeń , magnez i witamina B6 Do dzisiaj używałem Maxivit tez zawiera żeń-szeń Ps. może Energetix Vital ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie wiem czy jest lepszy bo nie używałem Activita, ale moim zdaniem wszystkie "lepsze" preparaty witaminowe będą miały podobne działanie. Poza tym nie wiem czy w twoim przypadku konieczne jest używanie tauryny i guarany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Hmm a Forma Energetix Vital ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie wiem, mam Bodymax i jestem zadowolony innych nie używalem. Kup, "przetestuj", zdaj relację. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 ja zastanawialem sie co na stawy zaczac brac, porozmawialem z pewnym doswiadczonym triathlonista, ktory reprezentuje juz naprawde wysoki poziom . powiedzial mi, ze jesli trenuje sie z glowa, to nie trzeba nic na stawy bo one same sie przystosuja/odpowiednio wzmocnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 ... Chce osiągnąć lepsza wytrzymałość organizmu . jezeli celem przyjmowanai pewnych srodkow farmakologicznych jest sztuczne zwiekszanie zdolnosci wysilkowej , to postepowanie takie trudno inaczej nazwac niz doping. wspomaganie farmakologiczne ma za zadanie wyrownac niedobor powstaly powstaly w wyniku zwiekszonego zuzycia czy nie dopuscic do niego. ma rowniez chornic organizm przed szkodliwym dzialaniem substancji powstajacych w wyniku treningu, pomagac organizmowi w przywroceniu zdolnosci wysilkowej, usprawniac przebieg adaptacji wysilkowej i ograniczajac negatywne nastepstwa trenigu. tak wiec nic "legalnego" nie znajdziesz do swoich wymagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 jak chcesz osiągnąć lepszą wytrzymałość organizmu to poprostu więcej trenuj, w zimie dodatkowo do roweru siłownia biaganie i sauna i na pewno na przyszły sezon będziesz miał zdecydowaną poprawę wyników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Sorki źle określiłem cel , chodzi mi właśnie o to tzn. przywrócenie zdolności organizmu itp. wspomaganie farmakologiczne ma za zadanie wyrownac niedobor powstaly powstaly w wyniku zwiekszonego zuzycia czy nie dopuscic do niego. ma rowniez chornic organizm przed szkodliwym dzialaniem substancji powstajacych w wyniku treningu, pomagac organizmowi w przywroceniu zdolnosci wysilkowej, usprawniac przebieg adaptacji wysilkowej i ograniczajac negatywne nastepstwa trenigu. tak wiec nic "legalnego" nie znajdziesz do swoich wymagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lessero Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam wszystkich, postaram się trochę doradzić... Nie jestem rowerzystą wyczynowym tylko turystą "długodystansowym" czyli powoli statecznie, aby do celu tak do 185 km/dzień... Czasem posiłkuje się takimi środkami jak: - cukierki typu landryny źródło cukru dla świeżego umysłu i szybkie paliwo dla mięśni... - "aspargin" w aptece bez rp magnez dla spiętych mięśni + potas dla poprawy wydolności fizycznej mięśni na drodze przywrócenia równowagi elektrolitowej... utrata potasu wraz z potem... - można stosować "olimp L-Karnityna" preparat mający "przestawić" metabolizm organizmu z szybko kończących się węglowodanów na tłuszcze będące w ciągłym zapasie.... na pasie.... - kupcie sobie stary jak świat preparat "glukardiamid" glukoza + Niketamid =>google<= powiem tylko tyle że trzeba go stosować z głową, gdyż może podnieść i tak już wysokie ciśnienie... Niketamid jest również na liście środków dopingujących... jest to ewidentny dopalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Sorki źle określiłem cel , chodzi mi właśnie o to tzn. przywrócenie zdolności organizmu itp. w takim badz razie polecam R2 Enervita. produkt warty swojej ceny, niestety wysokiej bo 120zl za puszke. na R2 jezdzi wiekszosc swiatowej czolowki i to nie tylko kolarskiej czolowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.