Glonas Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Przeczytałem już chyba całe forum, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż zastanawiam się jak zamontować przedni bagażnik Tubusa lowriders ( model obojętny, sakwy Ortlieba ) do amora SUNTOUR bez uchwytów do tego przeznaczonych. Powiedzmy, że górę bagażnika zamontuje na tym https://rowerplus.pl/czesci-zamienne-do-widelcow/6-suntour-adapter-do-montazu-bagaznika-przedniego-lowrider-sr.html lub podobnym, ale co zrobić na dole ??? Czy otwory montażowe w Tubusie są na tyle duże, że mogę podpiąć pod zacisk przedniego koła, czy to będzie możliwe i czy tak się da ??? , a może znacie jakieś inne sposoby pewnego i bezpiecznego montażu ??? Ja nie mam pomysłu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Nie podejdzie. Ta fotka wyjaśnia dlaczego Ale jednocześnie daje wskazówkę jak ten dylemat rozwikłać. Musisz zrobić adapter z kawałka blachy aluminiowej( grubość 2 mm będzie wystarczająca). Nawiercasz dwa otwory. Jeden będzie pod ośkę zacisku koła a w drugi dokręcasz dolne mocowanie Tubusa. Sprawa jest prosta. Wystarczy tylko szlifierka kątowa, wiertarka i blacha aluminiowa, którą nawet za darmo dostaniesz w punkcie złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glonas Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 a coś takiego może być http://www.szumgum.com/alternatywny-uchwyt-przedniego-bagaznika.html ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Jak najbardziej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glonas Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Wielkie dzięki za wyjaśnienie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.