_igi Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Siemika, patrze tak po aukcjach z allegro i widze, że można kupić całkiem tanio pełne kaski motorowe, czy to warto? Wiem, że to by śmiesznie wyglądało, ale ogólnie w kasku się śmiesznie wygląda No i muszę powiedzieć, że zdolny jestem, więc chciałbym coś "pancernrgo", co dobrze by ochroniło moją łepetynę A jaki kask proponujcie do 100 ,- ? Chcialem sobei dla jaj kupić taki kask robotniczy, ale widze że na allegro nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halidar Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Moim zdaniem kaski motorowe (fullface) na rower to zły pomysł głównie ze względu na przyciemniane szybki, wagę i beznadziejną wentylacje, a jeżeli chodzi o zwykłe (niepełne) kaski motorowet to jw. tylko bez wzmianki o szybce. A jakiego kasku szukasz, do sportów grawitacyjnych czy XC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_igi Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ja jestem początkujący,ale mam dużo "przeżyć" zresztą buduje drugi rower, któemu dam wycisk, więc skorupka się przyda, muślałem też o skorupce authora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike87 Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Jeśli myślisz o kaskach fullface to niestety ale muszę Cię zmartwić. Zapewne myślisz o kasku typu Dragon lub Tiger (jeździłem swego czasu na skuterach) i muszę Ci powiedzieć że w cieplejszy dzień pocisz się jadąc 60km/h w takim kasku. Co będzie przy pedałowaniu i niższych prędkościach chyba nawet nie muszę Ci mówić. Łatwo możesz się przegrzać. Na zdrowiu nie warto oszczędzać - kup kask przystosowany do sportu w których chcesz go stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 niektorzy zjazdowcy rowerowi uzywaja motocyklowych kaskow bella i innych firm. ale sa to ciezkie modele motocyklowe - najlzejsze takie kaski to waga minimum 1 kilo. skorupa i wysciolka wazy po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Jeżeli masz kask typu motocrossowego to od biedy się nada, do FR czy DH. Jeżeli masz integrala to niepolecam jazdy w nim, wiem bo sam jeździłem...wentylacja zerowa pomimo że na motorku było w nim zimno jak w klimie. Wygłuszenie też jest znacznie lepsze, więc nie bardzo do jazdy po mieście się nadawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Człowieku na dropie 2 metrowym głowe Ci urwie......zobacz na wagę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.