michalr75 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Witajcie, Szukam rozwiązania które pomoże mi ograniczyć ilość brudu wnoszonego wraz z rowerem do mieszkania. Wymyśliłem sobie ze najprościej będzie na koła założyć jakiś ochraniacz. Niestety niewiele jest takich rozwiązań na rynku albo ja nie potrafię znaleźć. Na Allegro jest jedna oferta takich ochraniaczy, pełny na przednie koło i 1/3 na tylne. Może znacie jakieś inne propozycje które można by obejrzeć w sieci? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Kup pokrowiec na rower i zamiast nakrywać rower od góry wsadź go do pokrowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Kiedyś miałem pokrowiec, nie sprawdził się. Chcę coś bardziej kompaktowego. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja na szybko znalazłem coś takiego. https://www.olx.pl/oferta/oslona-pokrowiec-na-kola-rowerowe-kpl-CID767-IDeMhwf.html#5baf2ef5e9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Wymyśliłem sobie ze najprościej będzie na koła założyć jakiś ochraniacz. Masz zamiar każdorazowo zdejmować koła jak będziesz zakładał pokrowce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Właśnie nie. Ten zestaw z allegro to pokrowiec w całości na przednie (wysłałem zapytanie czy da sie założyć bez zdejmowania koła) a na tylne 1/2 koła, czyli zakładasz bez zdejmowania koła i wystarcza żeby podłogi i ściany błockiem nie uwalać. Wysłane za pomocą mTalk Ja na szybko znalazłem coś takiego. https://www.olx.pl/oferta/oslona-pokrowiec-na-kola-rowerowe-kpl-CID767-IDeMhwf.html#5baf2ef5e9 No to dokładnie to co znalazłem również na Allegro. Ta sama osoba wystawia tu i tu. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Kup sobie opryskiwacz ciśnieniowy np 5l z gardeny czy innej firmy i przed przeniesieniem roweru do domu opłucz go na dworze A jeśli Ci się nie chce to zwykle worki na śmieci spełniać to zadanie będą. I co jakiś czas po prostu je zutylizujesz No ale jak stoi jako ozdoba salonu czy pokoju to może i warto takie ładne kupić Ja osobiście wole czysty rower niż z zamaskowanym błotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Rower zwykle jest czysty tylko mokry. Zwykle do wyschnięcia zostawiałem go na klatce ale ostatnio mój poprzedni rower zniknął z klatki i ślad po nim zaginął, więc zrezygnowałem z zostawiania i od razu ląduje w domu. A że opiera się o ścianę to potrzebuję coś co zabezpieczy przed usyfieniem. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Ja do osuszania czy to roweru czy samochodu po myciu używam ręczników typu Fluffy Dryer. Są bardzo chłonne bo jeden taki ręcznik śmiało wystarcza na osuszenie samochody osobowego Ostatnio dużo jeździłem po deszczu i osuszenie roweru do sucha zajmowało chwilkę. Ja akurat zanim rozpocznę osuszanie to opłukuję rower trochę z błota i brudu. Ale jak miałbym chować mokry i brudny rower do pokrowca to osobiście wolałbym poświecić 2-3 minutki i wytrzeć rower do sucha Koszt najprostszego ręcznika typu fluffy dryer to ok 30 pln wiec nie majątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 No ale opony jednak chwilę się suszą. Jak mi sie suszyły w poprzednim rowerze to w międzyczasie ktoś mi go zwinął, wiec teraz nie ma zmiłuj, trzeba rower od razu do mieszkania wstawiać. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Opony można tez osuszyć ręcznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Wszystko można, pytanie tylko co się jeszcze w życiu robi oprócz jeżdżenia i ile ma się na to "oprócz" czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Powiem Ci szczerze ze w tym samym czasie osuszysz opony co i założysz tego kondona. Wiec zasłanianie się czasem jest raczej nie trafne. Wiec wybór należy do Ciebie czy wolisz czysty suchy rower w domu (bo przy okazji kół można wytrzeć cały na szybko) czy rower w zabłoconych kondonach bo nie oszukujmy się po kilku założeniach na brudne koło ładnie nie bedą wyglądały Ale nie mój cyrk i nie moje małpki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 To ostatnie zdanie było niepotrzebne i nie na miejscu. Poza tym pytałem o konkretne rozwiązanie a nie o gdybanie co kto woli. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.