oliverk1212 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Witam Chciałbym odpowietrzyć mój hamulec tektro auriga comp na olej mineralny i teraz pytanie czy może to być inny olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) A co Ty tam chcesz wlać? Syntetyczny czy roślinny? Oryginalny olej to chyba nie jest tak wielki koszt żeby ryzykować unieruchomienie hamulca (lub prędzej kapitulację uszczelek) przez zbyt wysoką lepkość oleju? Tam jest naprawdę wąski kanalik w przewodach... Edytowane 24 Października 2016 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Rozumiem,że chciałeś się zapytać czy możesz wlać olej innej firmy ? jeżeli o to Ci chodzi to tak. Osobiście w tektro używam oleju motorex i wszystko działa po staremu można wlać shimanowski albo....olej mineralny tektro https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/czesci/p,olej-mineralny-do-hamulcow-tarczowych-50-ml-tektro,549261.html?gclid=Cj0KEQjw4rbABRD_gfPA2-uQqroBEiQA58MNdGUhUtIlJLDgalPuv8VP2DoDLHyuKpz3_Nq7IFgCeCsaAtQo8P8HAQ https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/plyny-hamulcowe/p,plyn-hamulcowy-hydraulic-fluid-75-100ml-motorex,158938.html?qrtc_slt=slt_product_2_cr&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=76059261&qrtc_pos=5&skad=quartic Koszty praktycznie żadene.... pamiętaj tylko, że ma być MINERALNY a nie DOT Edytowane 24 Października 2016 przez dzanas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliverk1212 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 oki,i jeszcze mam jedno pytanko czy przy tłoczkach jest jakaś uszczelka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 oki,i jeszcze mam jedno pytanko czy przy tłoczkach jest jakaś uszczelka ? Jest , jest też w połówkach zacisku , inaczej by ciekło. No i tłoczek trzyma się tylko na uszczelce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliverk1212 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) okej,a gdy posikam wd 40 tłoki bo ciężko chodzą dojdzie on do uszczelek ? Edytowane 24 Października 2016 przez oliverk1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Dojdzie. Lepiej wyjmij klocki , wyczyść i albo nasmaruj smarem do tloczow albo kapnij olejem mineralnym i rozruszaj. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliverk1212 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 ostatnie pytanko jakie są objawy wyzarcia takich uszczelek bo niestety tak zrobiłem bo wyczytałem gdzies na internecie? tam jest oring czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jak wyżre to zaczną sikać zaciski. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi