Saperr Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Witam, czy mogę zamontować koło 24'' w amortyzatorze Rock Shox Recon Silver TK? https://drive.google.com/file/d/0B7j2f0FQRxf1QzdXU3U3NWFsclE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7j2f0FQRxf1OWw3ZlZ1bnRvcUE/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jeżeli na fotkach jest kandydat do koła 24" to nie. Hamulce nie spasują Jak byś miał tarcze to owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saperr Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Kandydatem jest ta rama: http://vectorebike.com/orders/componencts.html Hamulce oczywiście tarczowe. Dostałem informację, że do ramy pasują amortyzatory w rozmiarach 190-240 Edytowane 24 Października 2016 przez Saperr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A cóż ten rozmiar oznacza? Skok? Musisz znać wysokość amortyzatora, do którego dostosowana jest rama i skorelować to z wysokością tego Recona - jeśli rozbieżność będzie zbyt duża to prowadzenie na tym ucierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saperr Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Nie mam pojęcia o co chodzi z tym rozmiarem Amortyzatory które są sprzedawane razem z ramą: https://scr.hu/Y4MZyW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Dwupółkowy dnm, rama ważąca pewnie z 20kg do tego koło 24 na przód... większej pokraki w życiu nie widziałam. Ale oczywiście jak chcesz to takie koło możesz założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saperr Napisano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Pokraka? Moim zdaniem piękny https://scr.hu/dNoKqX Całość będzie ważyć 50-60kg, ale nie zrobi to żadnej różnicy silnikowi o mocy 14000 wat, a zwykła rama przy prędkościach rzędu 90km/h miała by ciężko. Nigdzie nie wspominałem że zamierzam składać normalny rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Powiem Ci że mój rower na zjazdach docisł 120 km/h i nicmu to nie robiło. Nie raz za sporą ciężarówką poszedł 80-90km/h i też nie robiło to na nim wrażenia. Ważne są koła dobrze nacentrowane i w miarę wyważone. Niestety kół rowerowych nie wyważają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Całość będzie ważyć 50-60kg, ale nie zrobi to żadnej różnicy silnikowi o mocy 14000 wat, a zwykła rama przy prędkościach rzędu 90km/h miała by ciężko.Nigdzie nie wspominałem że zamierzam składać normalny rower Wiesz że to nie rower tylko już raczej coś w stylu motoroweru? Chociaż motorowerem ciężko takie coś nazwać bo ma za dużą moc... Motorower może mieć do 4kw a nie 14kw... Edytowane 28 Października 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Rower na focie ma wideł o skoku 160+. Recon ma 100. Do tego przy takich prędkościach najechanie na słabiej osadzoną studzienkę kanalizacyjną reconowi na pewno dobrze nie zrobi (zawinie się pod rower). Widły do zwykłych e-bike'ów (prędkości up to 50) są wzmacniane (golenie 34-36) tutaj chcesz 2x tyle to i wideł powinien być 4x mocniejszy (pamiętajmy, że Ek rośnie liniowo z masą ale z kwadratem prędkości). Edytowane 28 Października 2016 przez vdcmike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Nie chcę tutaj rozpętać burzy, ale to się chyba zaczyna robić nieco mało bezpieczne. Taka konstrukcja będzie miała pewnie lepsze osiągi niż motocykle 125cc, które jakby nie patrzeć, jednak są przystosowane do tego żeby być motocyklem a nie rowerem z doklejonym silnikiem. Powiem Ci że mój rower na zjazdach docisł 120 km/h i nicmu to nie robiło. Jeżeli robiłeś to w stroju rowerowym, to gratuluję... odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 (edytowane) Do takiego roweru musi być wideł do DH!!! A nie jakaś popierdułka typu Recon, litości!!! Najlepiej 2-półka albo coś w stylu RS Lyrik. Tarcza 200mm + mocny 4 tłokowy hamulec typu Zee, Guide itp. Recon by się złamał w pół pewne przy hamowaniu + najechaniu na jakaś mała przeszkodę. Co do 120km/h... Kwestia żeby dostatecznie blisko tira czy autobusu jechać celem wyeliminowania oporów powietrza, ale jak taki tir czy autobus zahamuje to nie wiem będzie co z rowerzysty zbierać. Edytowane 29 Października 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Powiem Ci że mój rower na zjazdach docisł 120 km/h jak to mówią piłeś nie pisz xD no chyba że ten zjazd był pionowo w dół i zlatując miałeś na szczęście spadochron xD a co do takich pomysłów na rower jak w temacie to są to jakieś chore wynalazki, tak zwyczajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi