lady Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Witam Powedzcie mi jakie obręcze mam wybrać? Potrzebuje mocne i masywne koło na tył. Które obręcze są lepsze: płaskie a szerokie???? Czy węższe te stożkowe (czy jak tam się one nazywaja ;/ ) (nie chodzi mi na razie o konkretne firmy ... chodzi mi o przekrój obręczy)
Myszek Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Mysle ze przy dzisiejszym postepie technologicznym i obrobce metali to bez znaczenia, dobra plaska obrecz bedzie lepsza niz kiepskiej jakosci stozkowa i na odwrot. Po prostu trzeba sie pytac ludzi jak dana obrecz sie spisuje i tyle, jednakze nawet to Cie nie uchroni przed wadliwymi egzemplarzami, ktore badz co badz czasem sie zdazaja.
wookie Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Nie ma reguly tak do konca , zalezy tez od jakosci i materialu , jakosci wykonania np. W zasadzie im wiecej komor tym bardziej sztywna obrecz , ciezsza , mocniejsza , jak kiedys z kims dyskutowalem taka o przekroju plastra miodu bylya by najlepsza :] , a tak zarowno te szerokie np DX32 jak i wysokie a wezsze np. D321 itp sa rownie mocne i ciezko sie czasme roznic w wytrzymalosci doszukac. A ze kazdy wazy inaczej , inne szprychy inna jakos zapltu to i jednym i drugim roznie wytrzymuja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.