rafal310 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Witam na początku chciałbym sie przedstawić mam na imie Łukasz i jestem z Lbn Kupiłem rower i początkowo miałem tam jakiś gówniany amortyzator suntor 80mm i golenie miał bodajże czy coś takiego po 2 deszczach zaczął zostawiać jakieś mleko na goleniach dodatkowo po tygodniu wyglądał jak by go ktoś papierem przejechał..więc tak na serwis gdzie od razu dostałem info że widelec zostanie wymieniony na lepszy "konkretny jak stwierdził pan w serwisie" po tygodniu czekania mam mail o gotowym sprzęcie..lece lece lece Patrzę a tam w papierach: Rockshox Pop Lock Remote 99zł Fork XC32 100mm Rockshox 400zł Compres Kit VP M-1D Rockshox 15zł widelec samym wyglądem zabił poprzedni Daję niżej fotki tego co mam bo z opisem faktury on sie nie pokrywa według mnie <a href=Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c41da14476fbe.jpg <a href=Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1c2969d216c36.jpg <a href=Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - af87dfd0855e6.jpg <a href=Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 19a92533df9d7.jpg czy to czerwone pokrętło ma być tam na sztywno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Fork XC32 100mm Rockshox 400zł - z tego wynika że XC32, a na fotce jest Recon, w sumie to prawie to samo, masz RockShox Recon 100mm, sprężynowy, na 99% wersja Silver TK. Edytowane 22 Października 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal310 Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Tak jest to wersja silver TK i znalazłem nr seryjny -05T64806576- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Jak o tego nie będziesz dbał to będzie to samo co z poprzednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal310 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Dbał w sensie ? Jeżdżę na rowerze około 15km dziennie do pracy w obie strony, staram się omijać wszelkie przeszkody, ale to nie ja chodniki robiłem muszę przyznać że częściej teraz będe zaglądał do lasu na trasę rowerową )) Naprawdę mi zależy aby amortyzator posłużył mi długie lata i chcę wszystkiego dopytać. Naczytałem się o brunoxach i innych tego typu i mam namieszane w głowie poradźcie coś..;/ p.s Czy golenie mam niklowane że mają taki żółtawy kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Naczytałem się o brunoxach i innych tego typu i mam namieszane w głowie poradźcie coś..;/ Nie używaj brunxa rozpuszcza on smar i pod uszczelkami powstaje bagno.. Lepiej co jakiś czas wykonać serwis. Poszukaj na stronie RS na pewno jest instrukcja do twojego amortyzatora. p.s Czy golenie mam niklowane że mają taki żółtawy kolorek?Nie, są one anodowane. Edytowane 24 Października 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal310 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) A co daje anodowanie goleni .? Czyli rozumiem że, niczym nie smarować goleni jeździć jak jest ? Co ile się robi serwis i czy zlecić im zalanie lag olejem ? Ile taka przyjemność kosztuje ? p.s mam w mieście serwis Rockshoxa niedaleko w sumie nawet czy tam robić serwis ? Edytowane 24 Października 2016 przez rafal310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 To jest zwykły sprężynowiec, jak nie jeździsz w błocie i deszczu regularnie to tylko czyść golenie górne z brudu i tyle, 2 lata on będzie śmigał tak bez serwisu. Golenie bruxonem można traktować, ale tylko je nim wytrzeć, a nie psikać żeby do środka pod uszczelkę naleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal310 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ok dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi