Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe] hamulec do spinningu

birota

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to najwłaściwsze miejsce do zadania tego pytania, ale jakby nie było chodzi o hamulec :laugh:

Witam wszystkich roweromaniaków

na początek napiszę krótko o tym o co chcę zapytać, jeśli będzie trzeba to dołożę informacji, może ktoś z Was będzie umiał mi pomóc.

Poszukuję od jakiegoś czasu nieskutecznie części do mojego roweru spinningowego(bo jego używam do ćwiczeń w sezonie zimowym),

chodzi mianowicie o hamulec(ten element cierny, który trze o koło zamachowe powodując opór) wygląda to mniej więcej tak:

(zdjęcia niżej)

może ktoś wie gdzie w łodzi lub okolicach albo w necie(mile widziany link) jest sklep, gdzie mógłbym szukać czegoś takiego, albo w ogóle części do rowerów spinningowych???

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam!

vbikebreakpad1.jpg

evo_freno.jpg

Masz absolutną rację ten element da się wykonać samemu zarówno okładzinę jak i elementy metalowe, krótko mówiąc da się to dorobić samemu jak wiele rzeczy przy tym rowerze jak i innych, ale ja szukam gotowego produktu gdyż jako, że jest to element eksploatacyjny to powinien być łatwo dostępny, a jak widać chyba nie jest...    :wallbash:  :wallbash:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...