birota Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Nie wiem czy to najwłaściwsze miejsce do zadania tego pytania, ale jakby nie było chodzi o hamulec Witam wszystkich roweromaniaków na początek napiszę krótko o tym o co chcę zapytać, jeśli będzie trzeba to dołożę informacji, może ktoś z Was będzie umiał mi pomóc. Poszukuję od jakiegoś czasu nieskutecznie części do mojego roweru spinningowego(bo jego używam do ćwiczeń w sezonie zimowym), chodzi mianowicie o hamulec(ten element cierny, który trze o koło zamachowe powodując opór) wygląda to mniej więcej tak: (zdjęcia niżej) może ktoś wie gdzie w łodzi lub okolicach albo w necie(mile widziany link) jest sklep, gdzie mógłbym szukać czegoś takiego, albo w ogóle części do rowerów spinningowych??? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Producent i model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birota Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 chodzi konkretnie o ten rower: http://www.decathlon.pl/rower-vs930-id_8309439.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Spróbuj skontaktować się z serwisem http://sav.domyos.pl/?_ga=1.219512475.327879047.1477087281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birota Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 już próbowałem i jest tak, że marka domyos oferuje niektóre części zamienne poprzez decathlona, ale owszem paski napędowe itp są, a tego czego szukam nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Chodzi o sam element cierny, czy też o cały klocek? Sama okładzina może być zastąpiona skórą lub naturalnym filcem. Klocek powinien wykonać każdy zakład ślusarski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birota Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Masz absolutną rację ten element da się wykonać samemu zarówno okładzinę jak i elementy metalowe, krótko mówiąc da się to dorobić samemu jak wiele rzeczy przy tym rowerze jak i innych, ale ja szukam gotowego produktu gdyż jako, że jest to element eksploatacyjny to powinien być łatwo dostępny, a jak widać chyba nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.