Alpina Napisano 21 Października 2016 Napisano 21 Października 2016 Witam, posiadam amortyzator Rock Shox SID 2012 Dual Air. Uszczelki już do wymiany, eraz pytanie: w internetach są dwa zestawy uszczelek- kurzowo-olejowe (jedna uszczelka) i kurzowe oraz olejowe oddzielnie. U mnie obecnie są kurzowo-olejowe + 5 mm gąbki i nie ma więcej miejsca. Czy jest możliwośc założenia olejowych+ kurzowych+ gąbki czy to się raczej nie zmieści? Cytuj
Artwro Napisano 21 Października 2016 Napisano 21 Października 2016 Jak są w "internetach" to w internetach zobacz sobie jakie uszczelki idą do rs sid. Masz zestaw podstawowy czyli kurzowo olejowe(szara guma z gąbką) oraz poszerzony tzn komplet do tłumików itd.Możesz też zakupić zestaw max czyli wszystko o czy pisałem wcześniej plus zaworki oraz uszczelki pod wentyle itd.. Cytuj
Alpina Napisano 22 Października 2016 Autor Napisano 22 Października 2016 W niektórych opisach ogłoszeń pisze, ze uszczelki kurzowe i olejowe oddzielnie pasują również do sida... Cytuj
Artwro Napisano 22 Października 2016 Napisano 22 Października 2016 Przestaję to ogarniać.Poszukaj sobie manuali serwis np:rs reba w tym roczniku to to samo co sid.Jest taki temat na forum reba dostrojenie. Cytuj
Fonika Napisano 27 Października 2016 Napisano 27 Października 2016 Do sida nie wejdą ci olejówki z gąbkami bo jest za mało miejsca. Cytuj
diarem Napisano 27 Października 2016 Napisano 27 Października 2016 Kup uszczelki enduro seals i będziesz zadowolony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Alpina Napisano 30 Października 2016 Autor Napisano 30 Października 2016 Myślałem bardziej o skf-ach, enduro mnie nie przekonuje. Ale usczelki juz wymieniłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi