fw66 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Generalnie nie lubimy lampek i odblasków. Są kolorowe i psują wygląd. Ostatnio jednak wpadła mi w ręce ciekawa folia odblaskowa. Oracal Oralite 5600 (3M Scotchlite 680) Jest czarna - w dzień niewidoczna Jest retrorefleksyjna - odbija światło zawsze w kierunku źródła nawet pod szerokim kątem Waży nic. Fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 A gdzie to dają i po czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 http://sklep.lambda.pl/pl/searchquery/Oralite+5600/1/phot/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 cena też porządna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 @@kamikadze2014, to jest cena za metr bieżący na 123cm szerokości. Taką ilością to sobie caluteńki rower okleisz i jeszcze na kask zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Na allegro można kupić na cm za pare zł. Seria Oralite 5500 też działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Nic nowego dla kogoś siedzącego w poligrafii/reklamie. Jeśli ktoś by chciał użyć czegoś takiego a nie chce kupować na metry bieżące czy rolki, to może zacząć od wizyty w jakiejś małej firemce robiącej gadżety reklamowe (małej to znaczy buda z napisem „Reklamy i szyldy” i ploterem w środku nie licząc całych 2 osób obsługi) albo oklejającej samochody. Sam na rowerach z powodzeniem używam takich folii. Można sobie skompletować zestaw biała lub czarna na przód, czerwona na tył, pomarańczowa np. na obręcze czy pedały. Zresztą jest tego od groma oferujących różny efekt wizualny i rożnych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Generalnie nie lubimy lampek i odblasków. Są kolorowe i psują wygląd. Ostatnio jednak wpadła mi w ręce ciekawa folia odblaskowa. Oracal Oralite 5600 (3M Scotchlite 680) Jest czarna - w dzień niewidoczna Jest retrorefleksyjna - odbija światło zawsze w kierunku źródła nawet pod szerokim kątem Waży nic. Fajna sprawa. Mam rozumieć, że po obklejeniu roweru mogę ściągnąć "kolorowe i psujące wygląd" lampki? Jak dla mnie zwykły bajer . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Generalnie nie lubimy lampek i odblasków.Są kolorowe i psują wygląd. Mów za siebie. Bzdura. Folia fajna, warto wiedzieć, że takie rzeczy istnieją. Można dobrać niezależnie kolor w normalnym oświetleniu i kolor odblasku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Jeśli chodzi Ci o sytuację typu ”folia niebieska bo mam taki rower, a w nocy po oświetleniu mam czerwony odblask”, to nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Zapomniałem dodać, że folia jest przeznaczona tylko do rowerów mtb! Są w kilku kolorach, ale zawsze odbite światło jest takie jak barwa folii. To nic nowego i były już pokazywane na forum. Czarna jest wyjątkiem i dla tego o niej wspomniałem. Zamiast białej z przodu i pomarańczowych z boku, można zastosować taką. To wszystko. Ci co jeżdżą z odblaskami, to dalej będą jeździć. Ale są tacy, którzy niechętnie je zakładają i dla nich taki "bajer". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dla zainteresowanych,na allegro pojawiła się czarna odblaskowa w sensownej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marew Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Dla zainteresowanych,na allegro pojawiła się czarna odblaskowa w sensownej cenie.mozesz podac namiary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Czarna folia na czarnej ramie wygląda dyskretnie. Jednak trzeba mieć świadomość, że odbite od niej światło jest jednak sporo słabsze niż to z folii białej czy żółtej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 O ile porównujemy podobnej klasy folie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 A z przodu można tak Wiem że pachnie wioską, ale musiałem spróbować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Nie będę robił sprzedawcy reklamy,do znalezienia w 10sek,a przesyłka jeszcze nie doszła Wioska nie wioska,ale w takim układzie trochę sztuka dla sztuki ,bo trochę mało odblasku w tak wąskich paskach. Mam dwa w większości czarne rowery,w starej meridzie zerwałem już stare oklejki suntora i będzie wyklejone folią,poza tym czarny kask też coś dostanie. Po weekendzie okleina powinna być,zobaczymy jaki będzie efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Pamiętaj żeby przed naklejeniem odtłuścić powierzchnie. Po naklejeniu podgrzej suszarką. Wtedy aktywuje się klej i będzie nie do ruszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 No i przesyłka z folią dzisiaj wylądowała u mnie. Jak się okazało,to też Oracal Oralite. Jestem pozytywnie zaskoczony jakością. Kilka fotek, bez padającego światła,z padającym światłem i dodatkowo porównanie z klasycznymi opaskami odblaskowymi. Ogólnie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.