JotEs Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Za diabła nie mogę do tego dylematu rozwiązać - szukałem po necie, ale bez skutku... Mam szosówkę z korbami Oval Concepts 520 osadzonymi w suporcie press-fit BB86. Nowa rama ma suport BB68 i pytanie brzmi: czy te korby (bez wkładu suportu, rzecz jasna) będę mógł zaflancować do nowego suportu? Chciałbym je wykorzystać bo bardzo mi pasują i nie chcę ponosić dodatkowych kosztów. Nie rozbierałem suportu, ale wydaje mi się, że oś ma 24mm... Może ktoś pomoże? P.S. Jestem pełen podziwu dla czujności służb. Wywalono wątek ze względu na brak kwadratowego nawiasu... Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 nie jest ważna grubość osi a jej długość, ale czy nie możesz przełożyć z suportem ? PS. taka już ich rola i trzeba to uszanować oraz się stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JotEs Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Nie mogę przełożyć z suportem bo stary to BB86 press-fit... Ale chyba już znalazłem rozwiązanie - korby da się przełożyć - wkręcany wkład suportu BB68 ma wszakże kołnierze z łożyskami, które dają szerokość taką jak ma BB86 (albo bardzo zbliżoną). Jestem więc dobrej myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.