paczun Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 (edytowane) Witam, Chciałem poprosić bardziej doświadczonych kolegów o radę i opinię. Dla uproszczenia wklejam rysunek z zaznaczonymi otworami montażowymi. Ten środkowy otwór , umieszczony centralnie, w moim amortyzatorze jest głęboki na ok 1,3cm ale niestety nie jest na wylot...amortyzator to Suntour NCX-D RL-A . Potrzebuję zamontować błotnik który przykręca się za pomocą blaszki posiadającej otwór centralnie. Pytanie mam do Was czy mogę przewiercić do konca ten otwór skoro jest już wyżłobiony na 1.3 cm ale nie na wylot? czy przewiercenie się osłabi konstrukcję i lepiej tego nie robić? Z góry dzięki za podpowiedzi;) Edytowane 20 Października 2016 przez paczun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Nie niszcz amora z powodu takiej głupoty. Dodatkowo jest to magnez, więc nie wiem jak się zachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Przykręć od tyłu, krótszą śrubą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Miałem już raz taki przypadek i efektem się skończyło szybkim pęknięciem tej podkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczun Napisano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Przykręć od tyłu, krótszą śrubą? Właśnie po powrocie do domu musze sprawdzić czy ten otwór ma gwint bo jesli tak to rzeczywiście problemu nie ma bo przykręce od tyłu. natomiast problem pozostanie jeśli otwór ten nie jest nagwintowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczun Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Jest gwint. Dziekuję za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi