MD11 Napisano 22 Listopada 2016 Napisano 22 Listopada 2016 Tak informacyjnie to jest też Trek Superfly o praktycznie takiej samej geometrii, ale on jest z nieco wyższej półki (sztywna oś, krótsze tylne widełki, pewnie lżejszy i może coś jeszcze), ale nowy nie mieści się w budżecie, więc napisałem o X-Caliber. Co do rozmiaru kół, to 29" są najszybsze w terenie, bo duże koło łatwiej się przetacza przez korzenie i inne nierówności, np. tutaj można o tym posłuchać: Jakie koła wybrać? 26'', 27,5'', czy 29"? ZASKAKUJĄCE badania na trasie MTB XC., ale skoro się nie ścigasz na maratonach i 27.5" bardziej Ci pasuje pod względem zwrotności itp. to ja nie widzę przeciwwskazań. Jeśli będziesz oglądał ten rower z ogłoszenia to może przypatrz się rurze podsiodłowej i spawom w jej okolicy, bo ten fotelik jest dla mnie podejrzany, w końcu to spore obciążenie i dźwignia.
Umpero Napisano 22 Listopada 2016 Napisano 22 Listopada 2016 Generalnie planuję starty w maratonach, ale to początkowo bardziej dla zabawy niż samego ścigania. Co do modelu Superfly to już niestety przekracza budżet.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.