Skocz do zawartości

[stery] cane creek 10 1 1/8 - problemik z bieznia na rure sterowa

mrovka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam cieplutko.

Panowie mam mini problem i krotkie pytanko

Jakis czas temu zakupilem w/w stery,

Musze przyznac ze powodem ich zakupu byla bardzo mala masa - poprostu przekonalo mnie te 60g materialu.

Niestety.

Stery posiadaj plastikowa bieznie ktora jest nakladana na rure sterowa i w polaczeniu shimanowskimi tarczami ICE TECH 180,podczas mocniejszego lub gwaltownego hamowania,z biegiem czasu,powoduja luzy na sterach.

/problem wystepuje w mniejszym stopniu kiedy uzywam tarcz formuly/

Moge dokrecic mocniej dokrecic stery,ale wtedy praca calego ukladu kierowniczego jest pozbawiona kultury - po chlopsku,kierownica ciezko chodzi  

no i teraz pytanie 

czy moge 'pomieszac' w sterach?? tzn np na gorze zalozyc miske,lozysko z Cane Crek 10, a na dol dac miske,lozysko i bierznie inne firmy? \o ile beda spelniac wymiary?\

No chyba ze wy macie jakies patenty i pomysly.

Jestem takze gotowy na inne propozycj,najwazniejsze to by byly jak najlzejsze

Cena nie gra roli

W chwili obecnej posiadam to :

http://www.chainreactioncycles.com/cane-creek-10-series-zs44-zerostack-headset/rp-prod115631

Napisano

Plastik w takim miejscu to dziwna sprawa. Masz aż tak bardzo "wylajtowany" rower że różnicę robi Ci 30 gram? Oczywiście rozumiem pogoń za gramami bo sam w swoim przedziale cenowym staram się zawsze coś urwać, ale czasami warto przeboleć i mieć święty spokój.

Napisano

Stara bieżnia powinna pasować, Ewentualnie udaj się do jakiegoś serwisu i popytaj, z pewnością mają różne bieżnie i za parę groszy możesz dobrać odpowiednią bieżnie.

Napisano

Pochodze sobie po tych serwisach jutro - ale czuje cos ze to i tak nic mi to nie da.

Tutaj panowie jest anglia,oni poprostu wymieniaja czesci na nowe i nikt nie bawi sie w sztukowanie.Choc wiem ze sa maniacy ktorzy podchodza z sercem.

Kiedys w dwoch serwisach mi powiedzieli ze nie dam rady zmienic podkladek przy suporcie,a chodzilo tylko oto by dac 2,5mm na strone zebatki a naprzeciwna dac 1,5..proponowali nowy suport :D

Musialem kupic klucze i sam sobie to zrobic

Jak wymienialem stery to na rurze sterowej zostawili stara bieznie ktora zle wchodzila do lozyska - efekt? miale 3mm szpare a dla nich bylo to norma

Wiec teraz rozumiecie moje laickie pytania na forum - poprostu bez zadnego doswiadczenia wole cos sobie sam zrobic niz oddac to do serwisu hehe

Mam stery M-PARTS,wiec prawdopodobnie je zaloze - niestey,bieznia z nich nie pasuje do Cane Creek:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...