Skocz do zawartości

[części carbonowe] opinie o chińskich carbonowych częściach

mikolajpod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To że pewne rzeczy są zastrzeżone dla linii produktów danego producenta. A czy to kształt kierownicy czy kolor papierka - ważne kto zastrzega sobie do tego detalu prawo. 

Napisano

Jak to co wyzej zostalo napisane nie przeszkadza ci, to nie mecz sie i kupuj.

Mozna sie usmiac czytajac o znakach towarowych, prawie itd w kontekscie chinskich karbonowych podrob, imitacji.

Pewnie, ze im nikt nie zabroni ale to od "ciebie zalezy, czy bedziesz wspieral ten proceder.

• 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
Napisano

Ciekawe czy drewnianą by złamał? :D

To zależy. Czy drewnianą-drewnianą, czy ze sklejki. W przypadku jednego kawałka drewna trzeba też uwzględnić ułożenie słojów. Plus oczywiste, gatunek drewna.

Napisano

Ale ta kierownica to jakis krótki patyk. Zróbcie to samo z regularną kierą MTB (~700, rise 10-20mm) :]

jesli ktoś przyniescie taką podróbkę to chętnie złamiemy

• 5 miesięcy temu...
Napisano

No i czego niby ma dowodzić ten film?

Wagi podobne przy czym Ritchey ma materiału grubo tam gdzie trzeba czyli na środku i przy wzniosach + wycieniowane końce które prawododpodobie pięknie pracują (miałem kiedyś podobnego Bontragera który tłumił przecudnie), a chinole no cóż... końcówki grube szytwne jak pal azji, a reszta hgw :]

Napisano

No i czego niby ma dowodzić ten film?

Wagi podobne przy czym Ritchey ma materiału grubo tam gdzie trzeba czyli na środku i przy wzniosach + wycieniowane końce które prawododpodobie pięknie pracują (miałem kiedyś podobnego Bontragera który tłumił przecudnie), a chinole no cóż... końcówki grube szytwne jak pal azji, a reszta hgw :]

Miałem kierownice "chińczyka" z końcówkami tak wycieniowanymi jak ten ritchey, Zastanawiam się czy to nie stanowi problemu z montowaniem chwytki skręcanej?

Widziałem podobny filmik gdzie udowodniono wyższość oryginalnej FSA nad chińską podróbka. Głównym argumentem było demonstrowanie jak to oryginalna kierownica ma grubsze ścianki.

Chińczycy odrobili lekcje. :)

Najbardziej miarodajnym porównaniem są badania laboratoryjne. 

Napisano

Zastanawiam się czy to nie stanowi problemu z montowaniem chwytki skręcanej?

Zdarza się, że jest to problem. U kolegi w takim właśnie "chinolu" nie da się bez podkładki dokręcić odpowiednio mocno zacisku klamki. 

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...