tobo Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 To że pewne rzeczy są zastrzeżone dla linii produktów danego producenta. A czy to kształt kierownicy czy kolor papierka - ważne kto zastrzega sobie do tego detalu prawo.
siimon Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 I ważne, kto podrabia. Skąd wiecie czy w chinach firma PingPongPeng nie produkuje sobie milki? Kto im zabroni?
montell81 Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 Czy kształt kierownic jest zastrzeżony?
1415chris Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 Jak to co wyzej zostalo napisane nie przeszkadza ci, to nie mecz sie i kupuj. Mozna sie usmiac czytajac o znakach towarowych, prawie itd w kontekscie chinskich karbonowych podrob, imitacji. Pewnie, ze im nikt nie zabroni ale to od "ciebie zalezy, czy bedziesz wspieral ten proceder.
montell81 Napisano 11 Listopada 2016 Napisano 11 Listopada 2016 To nie jest odpowiedź na moje pytanie.
Arni220 Napisano 24 Stycznia 2017 Napisano 24 Stycznia 2017 Mała manufaktura, ale sprzęt konkretny. Wygląda to spoko.
cyroniok Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Z kolegami próbowałem złamać podróbkę tak jak złamał koleś z fsa,
1415chris Napisano 23 Lutego 2017 Napisano 23 Lutego 2017 Nawet Pan Wladzio wystawil cerytfikat wytrzymalosci "nima chu......ja"
ishi Napisano 23 Lutego 2017 Napisano 23 Lutego 2017 Ale ta kierownica to jakis krótki patyk. Zróbcie to samo z regularną kierą MTB (~700, rise 10-20mm) :]
Fenthin Napisano 23 Lutego 2017 Napisano 23 Lutego 2017 Ciekawe czy drewnianą by złamał? To zależy. Czy drewnianą-drewnianą, czy ze sklejki. W przypadku jednego kawałka drewna trzeba też uwzględnić ułożenie słojów. Plus oczywiste, gatunek drewna.
cyroniok Napisano 23 Lutego 2017 Napisano 23 Lutego 2017 Ale ta kierownica to jakis krótki patyk. Zróbcie to samo z regularną kierą MTB (~700, rise 10-20mm) :] jesli ktoś przyniescie taką podróbkę to chętnie złamiemy
ishi Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 No i czego niby ma dowodzić ten film? Wagi podobne przy czym Ritchey ma materiału grubo tam gdzie trzeba czyli na środku i przy wzniosach + wycieniowane końce które prawododpodobie pięknie pracują (miałem kiedyś podobnego Bontragera który tłumił przecudnie), a chinole no cóż... końcówki grube szytwne jak pal azji, a reszta hgw :]
clavdivs Napisano 26 Lipca 2017 Napisano 26 Lipca 2017 No i czego niby ma dowodzić ten film? Wagi podobne przy czym Ritchey ma materiału grubo tam gdzie trzeba czyli na środku i przy wzniosach + wycieniowane końce które prawododpodobie pięknie pracują (miałem kiedyś podobnego Bontragera który tłumił przecudnie), a chinole no cóż... końcówki grube szytwne jak pal azji, a reszta hgw :] Miałem kierownice "chińczyka" z końcówkami tak wycieniowanymi jak ten ritchey, Zastanawiam się czy to nie stanowi problemu z montowaniem chwytki skręcanej? Widziałem podobny filmik gdzie udowodniono wyższość oryginalnej FSA nad chińską podróbka. Głównym argumentem było demonstrowanie jak to oryginalna kierownica ma grubsze ścianki. Chińczycy odrobili lekcje. Najbardziej miarodajnym porównaniem są badania laboratoryjne.
Nastar Napisano 27 Lipca 2017 Napisano 27 Lipca 2017 Zastanawiam się czy to nie stanowi problemu z montowaniem chwytki skręcanej? Zdarza się, że jest to problem. U kolegi w takim właśnie "chinolu" nie da się bez podkładki dokręcić odpowiednio mocno zacisku klamki.
dovectra Napisano 5 Grudnia 2017 Napisano 5 Grudnia 2017 Tak czytam i się zastanawiam czy nie było by dobrze jakiejś tabeli sporządzić, z markami chińskiego karbonu i ocenami od 2-5 czy coś. pozdrawiam
cyroniok Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 nie ma sensu, jedna i ta sama marka potrafi zrobić różne jakość swojego produktu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.