kantele Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Hej Elite Nanogelite bidon termiczny. Używam takich od paru lat. Miałam 0,5L, teraz na próbę kupiłam 0,75L. Ten 0,5 L jak wlejesz gorący płyn (ale nie wrzątek) to przy temperaturze oscylującej około 0 trzyma około 2h przy czym pod koniec tego czasu woda jest w temperaturze Twojego gardła, nawet jak jest już jej mało. To znaczy nie lodowato zimna ale też nie jest ciepła, tzn. nie przeziębisz się ale też nie rozgrzejesz Ten 0,75 L teraz są pierwsze chłodne dni używania i już widzę, że o wiele szybciej oddaje ciepło - no cóż, fizyka - większa powierzchnia oddawania Także ten większy niestety słabo się spisuje ale ten mniejszy moim zdaniem jest spoko. Podr. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkadaemiaStolarstwa Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Widzę kolega chyba nie jeżdził zimą :], w zwykłym bidonie przy -6 po godzinie musiałem wracać do domu bo się robił "shake " i lód zatykał ustnik, mimo tego że wjeżdzając z domu zawartość była ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Termos stalowy za 20zł daje rade spokojnie na 4h, jak wlejesz gorącą herbatę po 4h będzie jeszcze mocno ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Termos stalowy za 20zł daje rade spokojnie na 4h, jak wlejesz gorącą herbatę po 4h będzie jeszcze mocno ciepła. podasz konkretnie jaki?? Bardzo chętnie kupię taki termos za taką cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Każdy "marketowy". Biedronka, Lidl, Kaufland...do wyboru Choćby taki: http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/wypoczynek/kuchnie-biwakowe-i-piknikowe/termosy-kubki-termosy/termos-811054/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Dokładnie, zwykły termos stalowy z marketu za 20zł daje radę, czy to wypad na narty czy rower. No jak nie ma promocji to z 30zł, ja mam za 20zł 0,5l z Tesco akurat. 12zł: http://allegro.pl/t2-termos-prozniowy-0-5l-stalowy-kubek-klick-klack-i5980248423.htmlTe wszystkie tanie termosy są bardzo podobne i się sprawdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 koledze chodzi o taki typ: https://www.garneczki.pl/produkt/termos-prozniowy-do-kawy-i-herbaty-stalowy-bullet-0-7-l,346?gclid=CjwKEAjw7ZHABRCTr_DV4_ejvgQSJACr-YcwbKYzxgROMnc4gZrtusrKLQMSUUCf0I2z48P43Q_GGRoC9HXw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 No to jest to samo co na allegro za 12zł, one są wszystkie prawie ze takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yvk Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Takich butli (termosów) używam: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/20968-2butle/ Ciepło trzymają lepiej niż zwykły termos. Nadają się raczej do plecaka. Kiedyś mniejsza przejechała kawałek w lekko podgiętym koszyku. Wlewam trochę przestudzone i piję z gwinta. Czasem jeżdżę z tym termosem i jednym lub dwoma bidonami termicznymi - większy zasięg - na postoju dolewka gorącego płynu do zimnego w bidonie i przez jakiś czas jest letni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ja czekam na takie coś - SUNREE S420. Jest to tańsza alternatywa dla Sigga Hot & Cold One. Mam nadzieję że niedługo go przetestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dziś wieczorem odebrałem ten chiński bidon Sunrei. Wykonanie dobre, materiały wyglądają na dość solidne. Zalałem go wrzątkiem i wystawiłem na balkon gdzie jest teraz -10C. Nie miałem termometru więc pomiary są organoleptyczne :] Po 1h nadal ukrop, nie jestem w stanie włożyć palucha do środka na więcej niż 2-3s Po 2h ciągle mocno gorące, może wytrzymałem 10s i potem woda już mocno parzy w biszkopty. Właśnie minęło 3h i woda jest jak gorąca herbata u babci. Trzeba pić małymi łykami żeby się nie poparzyć. Tu przerywam testy bo podjerzewam że na mrozie płyn będzie ciepły spokojnie przez 5-6 godzin, a to jest już i tak grubo ponad moje oczekiwania. Ustrojstwo waży 280 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunatic Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Na pierwszy rzut oka super! Daj znać po jakimś czasie jak się sprawuje w terenie przy niskich temp. i częstszym piciu, i czy ta zamykana nakrętka się nie "wyrabia". Od siebie mogę napisać, żę NIE polecam bidonu termicznego Elite Iceberg. Już jesienią przy niższych temp. płyn bardzo szybko tracił ciepło, w zimie nawet nie chciało mi się testować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Tu przerywam testy bo podjerzewam że na mrozie płyn będzie ciepły spokojnie przez 5-6 godzin, a to jest już i tak grubo ponad moje oczekiwania Trochę inaczej sprawa wygląda przy termosie pełnym wrzątku, a przy zalaniu czymś zdatnym do picia i spadającym poziomie płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ja leje 70 stopni. W ten sposób jak pierwszy raz pije jest bardzo ciepłe ale da się pić. Pod koniec jazd(maks 2h) za to ma z 20 stopni. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.