_GoGoL_ Napisano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Trek? Konkrety prosze. Biore jeszcze pod uwage http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2016/gorskie/hardtail-29/stage-50 W jednym sklepie puszczą mi go przy zaplacie gotówka 30% tanij od ceny katalogowej czyli 5400zł. Za rower na karbonie to chyba okazja. Bebechy tez dobre, półka nizej od XT, ale SLX to tez klasa. Jutro zrobie przymiarke do "L", ale obawiam sie ze moze byc za duzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 42T korba w 29er... albo masz mega łydę, albo tylko współczuć twoim kolanom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Po prostu preferuje siłowa jazdę, na wysokiej kadencji tylko w terenie. Poza tym lata pakowania na siłowni robią swoje. Łydki mam bardzo mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Tak tylko rozwala się małe koronki w kasecie, a nie jedziesz w cale efektywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Do tej pory jeździłem na 26 cali kołach i blacie 44, przy kołach 27.5 i blacie 34 brakowało prędkości. Co więc proponujez do 29'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 34T w 27,5 mogło brakowa faktyczne prędkości... ale tylko przy zjeździe z jakiejś górki/wiaduktu... ... ale 34T przy 29er będzie jak 2 zęby więcej w 27,5, 36T jest w 100% wystarczające przy kołach 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Biore jeszcze pod uwage Kellys Bicycles | W jednym sklepie puszczą mi go przy zaplacie gotówka 30% tanij od ceny katalogowej czyli 5400zł. Kolego, Silverback kosztuje katalogowo 2999 euro. Wiem, że cena katalogowa to nie jest niekiedy mocny wyznacznik, ale w tym wypadku jest. W tym Kellys masz koła 2kg wagi, w porównaniu do kół w Silverze to masz 2 półki różnicy. Wiesz ile kół można włożyć pomiędzy tymi w Silverze i Kellysie. W jednym masz koła zawodnicze, a w drugim ledwo treningowe. Powiedz sprzedawcy aby ci przerobił na 2x10 i bierz, nie ma co się zastanawiać, jak jest możliwość. Jedyny minus to lakier połysk, mógłby być mat, rower byłby ładniejszy, albo jakiś ciemniejszy kolorek to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Kellys nie podaje wagi tych rowerów. Jak bede w sklepie to postaram sie go zważyc jesli bedzie mozliwość. Z jakiegos powodu strasznie mocno stajesz za tym Silverbackiem. Dlatego bo koła sa takie fenomenalne ? Ale co z tego ? Nie jestem zawodowcem i nigdy nie planuje nim zostac. Nie potrzebuje kół z tego co piszesz aż tak wysokiej półki. Jesli by sie okazało ze przez koła waga roweru znacząco bedzie wyższa wtedy sie nie bede zastanawiam i wezme Silvera a nie Kellysa. Strasznie jestem ciekaw wagi tych Stage'ów 70/50tki Powiedz mi, wiesz z którego roku jest konkretnie ten model Storm 2 Silverbacka ? Otóz jest to leciwy produkt, katalogowo z 2013, tak napisał sprzedawca z allegro. 3 tyś euro ? Skąd Ty wziąłeś ta cene ? Poprosze o suche fakty, wtedy uwierze. Również o linka jeśli byś miał do ceny/wagi tych kół. http://portal.bikeworld.pl/galeria/multimedia/galerie_testy/13452/galeria_kellys_stage_90/zdjecie#/20061 Recenzja Kellys Stage 90, który rok potem stał sie Kellysem Stage 70 z tego co widze. Cos jest na rzeczy bo nawet w tym tescie piszą o kołach Cranka ze sa ciezkie....ale co z tego jesli by sie okzało ze waga całego roweru nie przekracza 11kg ? No wlasnie, nigdzie nie ma tej informacji o wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Z jakiegos powodu strasznie mocno stajesz za tym Silverbackiem. Bo jestem obiektywny, nawet nie muszę się w tym wypadku starać. To po co zakładałeś temat ? Jak chcesz, aby rower cię pozytywnie zaskoczył to Silverback jest jedyną opcją. Kellys też jest ok, w szczególności jak w Silverze nie zmienią ci korby na 2x10. To jest rocznik 2014 lub 2013, nawet jakby był 2012 to co z tego jak masz SID-a ze sztywna osią, grupę XT 10rz, tej klasy sprzęt się nie starzeje szybko. Cena Storma w różnych krajach: http://ninesport.sk/detail/silverback_storm_2_29/999/category/201-81/type/3 https://www.velosklad.ru/velosipedy/bike/12686/silverback-storm-2/ - gorszy, bo ma Rebę. Kiedyś było wiecej linków, bo jakiś czas temu robiłem wywiad i we Włoszech kosztował 3099 euro. Koła kosztują 2000-2500 zł w detalu bez opon. Rób jak chcesz, ja bym go wziął nawet z irytującą 3rz korbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 W tym Silverback ten SID to najtańsza wersja RL, czyli prawie to samo co Reba, jakiegoś większego szału widelec akurat nie robi, ale jest pełna grupa XT wraz z hamulcami i to na klockach już metalicznych od razu(zawsze to 100zł w kieszeni zostaje bo nie trzeba klocków wymieniać), tarcze to też chyba XT więc tylko wsiadać i jeździć. A korba 3 rzędowa, niemieckie marki jakoś uparcie je pchają do rowerów, dotyczy to również Cube czy Caynon, full za 10k zł i korba na 3 blaty. :S i to widziałem Cube z 3x11... pewnie są to rowery bardzo często kupowanie przez ludzi, którzy nigdy ich nie wykorzystają do tego do czego zostały zaprojektowane stąd taki dobór napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Bo jestem obiektywny, nawet nie muszę się w tym wypadku starać. To po co zakładałeś temat ? Jak chcesz, aby rower cię pozytywnie zaskoczył to Silverback jest jedyną opcją. Kellys też jest ok, w szczególności jak w Silverze nie zmienią ci korby na 2x10. To jest rocznik 2014 lub 2013, nawet jakby był 2012 to co z tego jak masz SID-a ze sztywna osią, grupę XT 10rz, tej klasy sprzęt się nie starzeje szybko. Cena Storma w różnych krajach: http://ninesport.sk/detail/silverback_storm_2_29/999/category/201-81/type/3 https://www.velosklad.ru/velosipedy/bike/12686/silverback-storm-2/ - gorszy, bo ma Rebę. Kiedyś było wiecej linków, bo jakiś czas temu robiłem wywiad i we Włoszech kosztował 3099 euro. Koła kosztują 2000-2500 zł w detalu bez opon. Rób jak chcesz, ja bym go wziął nawet z irytującą 3rz korbą. Te 2 linki to nie jest rower, który jest w sprzedazy na allegro, czy ten pierwszy to tylko w innym kolorze ?. Naped 3 rzedowy to powtarzam rzecz porządana dla mnie, a nie cos czego unikam. Reba jest gorsza od SID-a ? Co do kół, masz jakiegos linka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 No masz dobre koła w nim, wejdź na stronę stansa i sobie je znajdź. SID RL to Reba tak naprawdę, ten sam tłumik, tylko inna budowa zewnętrzna. A napęd 3x10 jest do bani, jak dobrze dobierzesz sobie 2 blaty z przodu to przy kasecie 11-36 nie ma potrzeba używania 3 blatów z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2016 No dobra, juz 2 osoby obstaja za tym Silverem. Nie bede sie wykłócał, wierzę ze wieceie lepiej Macie jakies doswiadczenie w oponach bezdetkowych ? Gdzies czytałem, ze stosunkow czesto trzeba wymieniac mleczko, nawet 2x w sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Co pół roku musisz dolać, ale 500ml to jakieś 40-50zł, a starcza na ponad sezon, 2 dobre dętki tyle kosztują i zapominasz co to snake lub kolec w oponie. Do tego dochodzi taśma do uszczelnienia, może być naprawcza za 10zł z marketu budowlanego, lub Gorilla wąska za 25zł(sam taką używam) + zawory najtańsze Rubeny to jakieś 25zł, ale lepiej kupić takie z okrągłą stopką - 50-80zł i to tyle. Mi równo po pół roku z wlanego około 100ml mleka WTB zostało jeszcze z 20ml płynnego więc nie ma tragedii. http://i.imgur.com/XXwPhVv.jpg Dętki to zło! Jakbyś chciał tylko często opony wymieniać to jest problem z tubelessem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 SID RL to Reba tak naprawdę, ten sam tłumik, tylko inna budowa zewnętrzna. Sid jest około 100 gram lżejszy. Naped 3 rzedowy to powtarzam rzecz porządana dla mnie, a nie cos czego unikam. Jakbyś jezdził z optymalną lub chociaż przybliżoną kadencją (80-95 obrotów/min), a nie siłową to raczej byś zdanie zmienił. Kupisz z korbą 2x10 będziesz co najmniej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Tak, będzie lżejszy, ale to wciąż nie jest chwalony SID z tłumikiem Charger(z regulacja kompresji + blokadą), tylko to co mamy w Rebie czy Recon Gold - MotionControl bez żadnej regulacji, sama blokada. Sprzedawany tylko jako OEM z gotowymi rowerami, co w cale nie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Kellys stage 50 rama M waga 12kg carbon, tyle w temacie. Wyleczyłem się z kellysa http://salon-rowerowy.pl/hardtail/6551-rower-haibike-greed-950-2016-transport-i-przeglad-gratis.html A co o tym myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Bieda jak porównasz do tamtego Silverback jak chodzi o koła i osprzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Widze ze w tej cenie ciezko bedzie przebic Silverbacka, nie ? Ładnie jedzie Mysle ze max jutro podejme decyzje, jesli nic nowego sie nie "urodzi" to werdykt bedzie jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Podium dla Silvera: http://uvx.ro/blog/Silverback-pe-podium-la-Cheile-Nerei-Mountainbike-Race-2015 Silverback jechał w tegorocznej olimpiadzie, akurat w transmisji otwartej pierwsze 15 minut było go widać na 5 pozycji, ukończył daleko, to był full Sesta chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Rozumiem, ze to tez marna propozycja ? Pomijajac wage kół, waga całego roweru jest nizsza delikatnie niz tego Silver'a http://salon-rowerowy.pl/mtb-xc-mtb-29/5727-rower-kross-level-b10-2016-cash-back.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Napęd masz GX, co jest odpowiednikiem XT, hamulce gorsze, koła cięższe, ale przynajmniej na maszynach. 18% rabatu jak już jest nowa seria to słaby rabat, można w sezonie dostać 20%, jak nie da przynajmniej 25% od katalogu to bym olał, tam i tak masz tylko rozmiar S dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A wersja 2015, która wlasnie jest na XT....po częsci ? http://allegro.pl/kross-level-b10-m-carbon-deore-xt-29-fox-2015-i6542444495.html Rozmiar M moze byc dobry. Na plus to ze sprzedawca z mojego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Rozumiem, ze to tez marna propozycja ? Ja w tym wątku nie widzę ani jednej marnej propozycji. Pomijajac wage kół, waga całego roweru jest nizsza delikatnie niz tego Silver'a Nie wiem skąd 10,8kg im się wzięło jak koła ważą 1,9 kg. Generalnie bardzo fajny, korba 2rz, ale i tak Silver wciąż lepszy. Silver z korbą 2rz warzyłby 10,4kg. A wersja 2015, która wlasnie jest na XT....po częsci ? Jakbyś kupił za 6k to byłby dobry zakup, ale ten będzie ważył około 11,5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_GoGoL_ Napisano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Jedna kwestia, jak sprzedawcy podaja wagi to z regóły chyba bez pedałów, prawda ? Jesli tak to do Silvera trzeba doliczyc 0.4kg. Z drugiej strony czlowiek tak sie uczepił kurczowo tej wagi jakby to robiło wielką różnice 10.7 czyli 11.5, ale wiadomo jak mozna miec lzejszy sprzet to czemu nie. W silverze brzydko sie prezentuje to zewnetrzne prowadzenie linek pod dolną rurą, szkoda ze nie ma wewn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.