pawel154 Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Witam na allegro znalazłem ciekawy rowerek http://allegro.pl/voodoo-canzo-full-suspension-mountain-bike-i6525802374.html#thumb/1 Chciałbym was spytać co o nim sądzicie, ogólnie moim zdaniem w takiej cenie z powietrznym amortyzatorem tylnim to można znaleźć tylko używane w takiej cenie a tu niby jest nowy sprowadzany z Anglii. Czy jest sens pchać się w taki rower zamiast np. Unibike EVO ? Czy taki rower do przyszłej rozbudowy ma sens ?
BezSpiny.pl Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Ten rower wisi już na allegro przynajmniej pół roku. Wcześniej był wystawiony za ponad 3300zł i pewnie dlatego, że się nie sprzedał, cena została obniżona. Nie jest to co prawda najnowszy model, ale cena 2300zł to bardzo dobra oferta jak za nowy rower z takim wyposażeniem. Ja bym brał. Jeśli chcesz poczytać więcej o samym użytkowaniu, to tutaj masz jego recenzję. Czy jest sens pchać się w taki rower zamiast np. Unibike EVO ? To są rowery o zupełnie innej charakterystyce i zastosowaniu. Unibike to rower do lekkiego MTB, może jakichś maratonów, a VooDoo Canzo to już Trail/AM. Na początku musisz się więc zastanowić do jakiego stylu jazdy szukasz roweru. Osobiście zdecydowałbym się na Canzo, bo jak dla mnie jest bardziej uniwersalny, no i lepsze wyposażenie w tej cenie. Czy taki rower do przyszłej rozbudowy ma sens ? Tak, o ile podejdziesz do tego rozsądnie. To jest i będzie rower z niższej/średniej półki cenowej, więc aby nie zakładać do "malucha" silnika od Ferrari wystarczy jeśli w przyszłości wymienisz napęd, a przynajmniej korbę + suport, dołożysz sztycę teleskopową i być może jeszcze kilka drobnych elementów. Wtedy wyjdzie naprawdę fajny sprzęcik w dobrej cenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.