teraw Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Czy ktoś miał kiedykolwiek do czynienia z takim myk-mykiem dostępnym na aliexpress? https://pl.aliexpress.com/item/KS-EXA-mountain-bicycle-bike-27-2-x-380mm-wire-contact-switch-remote-adjustment-seatpost-seat/32629911857.html?isOrigTitle=true&isOrig=true#extend Cena jak za hydraulika bardzo zachęcająca, marka niby taka sama, co polecany jako budżetowiec eten. Oczywiście może się okazać, że to jakaś jednorazówka, albo, że po prostu nie działa, więc dlatego pytam. Na necie niestety nic nie znalazłem.
Niclaus Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Jeśli okaże się od razu, że nie działa to luz - refund 100% i problem z bani. Gorzej jeśli padnie po 2 tyg.Ale temat ciekawy. Zastanawiam się intensywnie na zakupem.Zwłaszcza, że nie ma zbyt dużego wyboru w segmencie regulowanych sztyc na 27,2.
Przemcio Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Ciekawa sprawa. Właśnie szukam takiej Cena kusząca
Niclaus Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Ciekawe info znalazłem w jednym z komentarzy.Koleś napisał, że początkowo działała słabo, ale po wymianie oleju gitara - czyli jest serwisowalna. Rzadko spotykane w niskobudżetowych produktach.No to kto pierwszy zamawia ?P.S.Nie wiem z czego to wynika, ale w komentarzach wielu (różnych) sprzedających, ludzie narzekają na bardzo długi czas dostawy bądź jej brak w ogóle (refund 100% poszły, ale niektórzy czekali prawie 2 miesiące na darmo).
phoe Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Lub trochę dopłacić i mieć z gwarancja:http://www.bike-discount.de/en/buy/tranzx-remote-seatpost-27%2C2mm-516356/wg_id-369
Niclaus Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Opcja warta rozważenia.Twój post zwrócił mi jednak uwagę na jeszcze jeden aspekt zakupu sztycy regulowanej, mianowicie parametr "Maximum Weight"
teraw Napisano 14 Października 2016 Autor Napisano 14 Października 2016 Eh, też to zauważyłem. Czyli jednak najpierw redukcja masy, a potem myk-myk. Albo sztyca mechaniczna, będzie wytrzymalsza od hydraulicznej.
Przemcio Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Też mnie ta waga zaskoczyła Wiec trzeba brać z gwarancja pl. W razie jakby się rozpadła to gwarancja lub rękojmia bedą na wagę złota
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2016 Mod Team Napisano 14 Października 2016 Pamiętajcie moi drodzy, że hydrauliczna sztyca to jednak luxus póki co, który jest drogi. O ile mamy sztyce serwisowalną, co roku pasuje robić przegląd i mały serwis a co ileś tam godzin duży serwis. Tak samo jak z widelcem, i damperem jeszcze sztyca do kolekcji jeżeli nie umiemy tego zrobić sami i nazbiera sie nawet 500zł rocznie za utrzymanie hydrauliki w rowerze Pamiętajcie też że jazda z zapowietrzoną sztycą kończy sie koniecznością wymiany ślizgów po stosunkowo nie długim czasie i kolejnymi kosztami. Widelec ze 150, damper ok 100 no i ze 100-150 sztyca, doliczając przegląd hamulców będzie nawet 500zł. Nie żebym zniechęcał czy coś, po prostu niektórzy nie są świadomi kosztów posiadania hydrauliki i hydro-pneumatyki. A później sie szuka byle najtaniej bo już na serwisy wydawać to już średnio
Przemcio Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Mnie akurat to nie odpycha Za luxusy się płaci
Niclaus Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Za luxusy się płaci Albo ogarnia samodzielnie
teraw Napisano 14 Października 2016 Autor Napisano 14 Października 2016 Inny problem, czy jest sens serwisować sztycę za 70$, czy lepiej latać aż się spsuje i kupić nową
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.