Skocz do zawartości

[koło] szosa do pracy - rozsądny wybór

maciejski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej, muszę wymienić przednie koło, bo z mojego obecnego zrobiła się ósemka po tym jak facet potrącił mnie samochodem. Nie mam szczególnych preferencji, obecne koła to jakieś oldskule na których mam opony 700x23c. Najchętniej kupiłbym gotowe koło, taki sensowny kompromis między ceną a jakością, bo jest to rower do dojazdów do pracy. Obręcz ze szprychami najchętniej czarna, łożyska raczej przyzwoite kulki niż marne maszyny. Koło chciałbym kupić w necie (allegro, e-sklepy, wszystko wchodzi w grę). Co możecie sensownego polecić?

ps. fajnie jakby nie była bardzo ciężka ;)

• Mod Team
Napisano

Wszystko spoko ale 930 gram to niemal moje tylne w MTB waży ... Jednak jeżeli nie zależy ci  na masie to będzie ok, piasta ma łożyska maszynowe więc można je ewentualnie wymienić.

Napisano

Zdaje sobie sprawe, aczkolwiek moje stare przednie kolo wazylo 1350g :) nowe z pewnoscia bedziej lzejsze. Poza tym w tej cenie raczej nie ma co marzyc o niskiej wadze, rower jest bardzo budzetowy, na dojazdy do pracy, takze jesli kolo bedzie wytrzymale i z tych 1350g sie cos urwie to ja bede usatysfakcjonowany :) Dzieki za opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...