kal800 Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 brrrr. zmarzłem jak pies - 9 stopni, wiatr, pochmurno, a ja 40 km machnąłem po szosie - w szortach z wkładką, bielizną termiczną i cienkim polarkiem w rękawiczkach bez palców - nie dało rady . zamierzam jeździć jak mi warunki pozwolą, natomiast przy deszczu, mrozie bądź śniegu - odpuszczam i wsiadam na trenażer. zmarźlakiem nie jestem - odkąd sięgnę pamięcią nigdy kalesonów nie miałem na sobie, ani w cywilu, ani na nartach. ciuchy kupuję z myślą o szosie - na mtb mogę sobie w sezonie pojeździć... z częścią górną problemów nie przewiduję - tutaj to banał - bluzka termo, polar i ewentualnie membrana, natomiast mam dylemat co wybrać na spód. Wolałbym mieć jeden ciuch i w warstwy się nie bawić, pytanie czy jest to efektywne i wygodne. Pytanko - co byście mi polecili? Mogę wydać 400-500 na spodenki... dzieki za sugestie kal
lkomarnicki82 Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Ja kupiłem takie spodnie w decathlonie http://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-520-mskie-id_8343076.html Jeździłem ostatnio w nich przy 9 stopniach i super. Myślę że do -5 dadzą radę. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
marlotnik Napisano 16 Października 2016 Napisano 16 Października 2016 Ja je kupiłem 3 dni temu, byłem na jednym wypadzie, ale trochę mi chłodno było. Trochę uda mi zmarzły, być może będę musiał założyć krótkie ocieplane spodenki albo kalesony ocieplane
lkomarnicki82 Napisano 16 Października 2016 Napisano 16 Października 2016 Hmm dziwne, ja przy mocnym tempie to się raczej zgrzałem przy 9 stopniach. Ale ja przy 12 stopniach w krótkich szortach jeżdżę. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
kal800 Napisano 18 Października 2016 Autor Napisano 18 Października 2016 kupiłem w końcu Gore Bike Wear na Softshellu. Zrobione 2*50 km - jedno przy 5 st z wiatrem, drugie przy 9 st. Pełny komfort termiczny! Chyba dokupię jeszcze kurtkę i koszulkę termiczną.
maczet190399 Napisano 18 Października 2016 Napisano 18 Października 2016 Bielizna Gore uchodzi za jedne z najlepszych :-) Muszą być mocno przylegające. Tylko ta cena :-( u Żuchlińskiego w Gdynii jest 10% na wszystko. Tam jedynie kupisz GORE czy Endure w 3City
kal800 Napisano 18 Października 2016 Autor Napisano 18 Października 2016 właśnie tam kupiłem... generalnie na odzieży outdoorowej lepiej nie oszczędzać, no chyba że się musi natomiast na nic się nie zda rama z tour de france z osprzętem lekkim jak piórko, jak człowiek tylko marzy, żeby się znalazł jak najdalej od bicykla w ciepłym wnętrzu
macior Napisano 20 Października 2016 Napisano 20 Października 2016 w centrumrowerowym wprowadzili Gore i jest -15% jeszcze parę dni.
Pedziwiatr Napisano 26 Października 2016 Napisano 26 Października 2016 Na prawdziwą zimę kupiłem miesiąc temu http://sporto.com.pl/p/227/7760/rogelli-umbria-spodnie-rowerowe-cieple-zel-z-wkladka-meskie-spodnie-dlugie-odziez-kolarstwo.html Byłem 3 dni w Bieszczadach i tydzień w Wielkiej Fatrze. Jeszcze zimy wprawdzie nie było, ale jeździliśmy już przy -5. I widzę, że te spodnie mają jeszcze, że tak powiem zapas termiczny. Były na tę temperaturę nieco za ciepłe. I to mimo dużej wilgoci we mgle. Tylko mogłyby być trochę tańsze. Za to są staranniej zrobione niż inne rzeczy Rogelli, które miałem dotąd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.