Skocz do zawartości

[odzież spodnia] na jesień

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

brrrr. zmarzłem jak pies - 9 stopni, wiatr, pochmurno, a ja 40 km machnąłem po szosie - w szortach z wkładką, bielizną termiczną i cienkim polarkiem w rękawiczkach bez palców - nie dało rady :).

zamierzam jeździć jak mi warunki pozwolą, natomiast przy deszczu, mrozie bądź śniegu - odpuszczam i wsiadam na trenażer. zmarźlakiem nie jestem - odkąd sięgnę pamięcią nigdy kalesonów nie miałem na sobie, ani w cywilu, ani na nartach. ciuchy kupuję z myślą o szosie - na mtb mogę sobie w sezonie pojeździć...

z częścią górną problemów nie przewiduję - tutaj to banał - bluzka termo, polar i ewentualnie membrana, natomiast mam dylemat co wybrać na spód. Wolałbym mieć jeden ciuch i w warstwy się nie bawić, pytanie czy jest to efektywne i wygodne.

Pytanko - co byście mi polecili? Mogę wydać 400-500 na spodenki...

dzieki za sugestie

kal

Napisano

Ja je kupiłem 3 dni temu, byłem na jednym wypadzie, ale trochę mi chłodno było. Trochę uda mi zmarzły, być może będę musiał założyć krótkie ocieplane spodenki albo kalesony ocieplane :) 

Napisano

kupiłem w końcu Gore Bike Wear na Softshellu. Zrobione 2*50 km - jedno przy 5 st z wiatrem, drugie przy 9 st. Pełny komfort termiczny! Chyba dokupię jeszcze kurtkę i koszulkę termiczną.

Napisano

właśnie tam kupiłem... generalnie na odzieży outdoorowej lepiej nie oszczędzać, no chyba że się musi :(

natomiast na nic się nie zda rama z tour de france z osprzętem lekkim jak piórko, jak człowiek tylko marzy, żeby się znalazł jak najdalej od bicykla w ciepłym wnętrzu :)

Napisano

Na prawdziwą zimę kupiłem miesiąc temu http://sporto.com.pl/p/227/7760/rogelli-umbria-spodnie-rowerowe-cieple-zel-z-wkladka-meskie-spodnie-dlugie-odziez-kolarstwo.html Byłem 3 dni w Bieszczadach i tydzień w Wielkiej Fatrze. Jeszcze zimy wprawdzie nie było, ale jeździliśmy już przy -5. I widzę, że te spodnie mają jeszcze, że tak powiem zapas termiczny. Były na tę temperaturę nieco za ciepłe. I to mimo dużej wilgoci we mgle. Tylko mogłyby być trochę tańsze. Za to są staranniej zrobione niż inne rzeczy Rogelli, które miałem dotąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...