Skocz do zawartości

[Amortyzator]Do 1000zł pod 28"

Sarbis1990

Rekomendowane odpowiedzi

mocno to naciągane;-) chm myślę że w velo o takim przypadku nie słyszeli przez cały sezon jak u ciebie w październiku (15 dni minęło);-)

Nie wierzę i już. No chyba że wszystkie przypadki dotyczyły jednego widelca gdzie klient wpierniczył centralnie w ścianę ;-))) Pachnie mi reklamą suntoura na kilometr. ;-))

woojj reklamować suntoura nie muszę. Nikogo do zakupu nie zmuszam. I mówię prawdę. Także miałem przypadki z PIKE co takie niby super, BOS-y a także Marzocchi. 

Jak chcesz to podaj meila. Wyslię ci filmik z trzeszczącym Vogue

No patrz, a ja swojego drugi rok katuję i nic mu jakoś nie dolega ;)

Za to w fabrycznie nowym powietrznym Suntourze już na starcie olej wyciekał z otworów montażowych.

Co do tego wyciekania to trochę by mogli lepiej to opracować, lecz sporo osób wkręca małe śrubki i już problemów nie mają

• Mod Team

Panowie, ale poco się kłócić. Faktem jest że widelce 28" nie sa najlepiej pracującymi widelcami i kolejny faktem ze suntour ma najszerszy wybór takich widelców. Miałem w rekach powietrzne suntoury trekingowe i po mimo wielu lat eksploatacji w trudnych warunkach były ciągle ok. 

• Mod Team

Owszem nie jest, jednak jak z NRXa czy innego, bo nie pamiętam modelu, po 10 latach jazdy w norweskich warunkach czyli woda non stop + 0 jakiejkolwiek uwagi dla widelca, Anoda z goleni nie zeszła, komora jeszcze trzyma ciśnienie a tłumik jest sprawny to chyba jednak są dobrej jakości :P

Fakt ze nie sa to zaawansowane konstrukcje, zwłaszcza te stare lub te proste. Ale to ciągle dobre widelce, poza tym nie bardzo jest coś lepszego dla tego segmentu. Ja miałem  RST w jednym z rowerów, wywaliłem to kowadło pordzewiałe i wsadziłem 26" RS pilot. Wysokość korona -oś taka sama, koło 28 się mieści :P wygląda troszkę śmiesznie ale działa :D a no i nie ma 50mm skoku a 100 ;) Czyli będzie połykał miejskie krawężniki dużo dzielniej, a nie zmieni prowadzenia roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...