Skocz do zawartości

[Amortyzator]Do 1000zł pod 28"

Sarbis1990

Rekomendowane odpowiedzi

Haha. Oprócz samego amorka, wazny jest też serwis, jego czestotliwosc i oczywiście koszty serwisowania. A różnice w serwisowaniu są kolosalne.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Miałem na serwisie już styczność z setkami amorkow i zdecydowanie wybrałem współpracę z Suntourem. Dużo lepiej mi z dostępnością czesci jak także w serwisowaniu

Prawda jest taka, że autor jest mało konkretny. Nie wiemy ile waży oraz czym, gdzie i jak jeździ.

Ważne, że chce porządnego powietrznego (więc waga chyba nie gra roli) do 28-calówki. Cenę podał. Cóż Ci więcej potrzeba? Nie podał jakie ma hamulce, ale pewnie można się domyśleć z tego co posiadał do tej pory. Nie wiem, nie znam się  :confused: .

Vogue jest na tyle prosty w serwisowaniu że z powodzeniem samemu to się ogarnie i to jest dodatkowy plus

Dla ciebie może tak lecz dla innych może już nie. Empe wiem że masz w swoim rowerku amorek VOGUE i będziesz go chwalił lecz naprawdę ci życzę dobrego użytkowania, w samym październiku na serwisie już miałem 3 przypadki awaryjne w Vogue u różnych osób i to konkretnie techniczne, tj:

1. Pęknięta podkowa przy dolnych lagach

2. Uszkodzona rura goleniowa bo według grubości rur w Vogue to w Suntourze montują w NEX-ach i NVX-ach

3. Trzeszcząca rura goleniowa przez co trzeba było rozbierać całe górne lagi

VOGUE i będziesz go chwalił lecz naprawdę ci życzę dobrego użytkowania, w samym październiku na serwisie już miałem 3 przypadki awaryjne w Vogue u różnych osób i to konkretnie techniczne,
mocno to naciągane;-) chm myślę że w velo o takim przypadku nie słyszeli przez cały sezon jak u ciebie w październiku (15 dni minęło);-)

Nie wierzę i już. No chyba że wszystkie przypadki dotyczyły jednego widelca gdzie klient wpierniczył centralnie w ścianę ;-))) Pachnie mi reklamą suntoura na kilometr. ;-))

Rower Giant roam 2015r waga okolo 84kg jeżdżę głównie po lesie czasem jakiś odcinek po drodze i zdarzyło mi się jechać kilka razy na maraton dla frajdy i tam wyszło na jaw jaki ten amor jest słaby tzn chodzi o odbicie bo przy mojej wadze jeśli go odblokuje to już się ugnie i pracuje na połowie jego skoku i nie wraca na samo górę. Wiadomo że w nowym roweze za 3200 nie można się spodziewać cudów po amortyzatorze ale ten jest naprawdę kiepski

Hamulce tarczowe hydrauliczne

Rower Giant roam 2015r waga okolo 84kg jeżdżę głównie po lesie czasem jakiś odcinek po drodze i zdarzyło mi się jechać kilka razy na maraton dla frajdy i tam wyszło na jaw jaki ten amor jest słaby tzn chodzi o odbicie bo przy mojej wadze jeśli go odblokuje to już się ugnie i pracuje na połowie jego skoku i nie wraca na samo górę. Wiadomo że w nowym roweze za 3200 nie można się spodziewać cudów po amortyzatorze ale ten jest naprawdę kiepski

Hamulce tarczowe hydrauliczne

Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. [emoji12] Ale z autopsji wiem że niestety ale za dobry rower trzeba trochę zapłacić. [emoji88]

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...