zoon666 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Haha. Oprócz samego amorka, wazny jest też serwis, jego czestotliwosc i oczywiście koszty serwisowania. A różnice w serwisowaniu są kolosalne. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Haha. Oprócz samego amorka, wazny jest też serwis, jego czestotliwosc i oczywiście koszty serwisowania. A różnice w serwisowaniu są kolosalne. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Miałem na serwisie już styczność z setkami amorkow i zdecydowanie wybrałem współpracę z Suntourem. Dużo lepiej mi z dostępnością czesci jak także w serwisowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Polecam amorki amerykańskiej firmy Manitou. Praktycznie bezobsługowe. Nie ma amortyzatorów bezobsługowych - każdy wymaga co jakiś czas serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Oprócz samego amorka, wazny jest też serwis, jego czestotliwosc i oczywiście koszty serwisowania. A różnice w serwisowaniu są kolosalne. koszty serwisu rst i suntoura są takie same.... a każdy trza serwisować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarbis1990 Napisano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Teraz już sam nie wiem co wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 koszty serwisu rst i suntoura są takie same.... a każdy trza serwisować. Zależy gdzie się serwisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Wybierz to co tańsze Ja właśnie dlatego kupiłem Raidona, tak mi tutaj doradzono. Jego crossowy odpowiednik jest po prostu droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoon666 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Tylko jeszcze trzeba zwrócić uwagę na skok tłumika. 60mm to zdecydowania za mało. Minimum to 100mm Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Min 100mm do crossa, gdzie zdecydowana większość ram ma geo pod 63mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoon666 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 No właśnie pytanie do czego. Ja akurat mam w MTB 120mm. Nawet na niektórych szlakach rowerowych zalecają 120mm< Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzjal Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 No właśnie pytanie do czego Patrz pierwszy post + pośrednio temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 100mm do crossa to przesada, geometria ramy chyba już za bardzo się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 @Sarbis1990: no to już masz jasność w temacie bierz lekki sztywny widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Prawda jest taka, że autor jest mało konkretny. Nie wiemy ile waży oraz czym, gdzie i jak jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Zależy gdzie się serwisuje.Vogue jest na tyle prosty w serwisowaniu że z powodzeniem samemu to się ogarnie i to jest dodatkowy plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzjal Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Prawda jest taka, że autor jest mało konkretny. Nie wiemy ile waży oraz czym, gdzie i jak jeździ. Ważne, że chce porządnego powietrznego (więc waga chyba nie gra roli) do 28-calówki. Cenę podał. Cóż Ci więcej potrzeba? Nie podał jakie ma hamulce, ale pewnie można się domyśleć z tego co posiadał do tej pory. Nie wiem, nie znam się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 No rzeczywiście nic więcej nie trzeba. Nawet nie wiadomo czy ma tarcze czy pivoty. Niech kupi w takim razie najdroższy dostępny w swoim budżecie i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzjal Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Ma tarczówki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Vogue jest na tyle prosty w serwisowaniu że z powodzeniem samemu to się ogarnie i to jest dodatkowy plus Dla ciebie może tak lecz dla innych może już nie. Empe wiem że masz w swoim rowerku amorek VOGUE i będziesz go chwalił lecz naprawdę ci życzę dobrego użytkowania, w samym październiku na serwisie już miałem 3 przypadki awaryjne w Vogue u różnych osób i to konkretnie techniczne, tj: 1. Pęknięta podkowa przy dolnych lagach 2. Uszkodzona rura goleniowa bo według grubości rur w Vogue to w Suntourze montują w NEX-ach i NVX-ach 3. Trzeszcząca rura goleniowa przez co trzeba było rozbierać całe górne lagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 VOGUE i będziesz go chwalił lecz naprawdę ci życzę dobrego użytkowania, w samym październiku na serwisie już miałem 3 przypadki awaryjne w Vogue u różnych osób i to konkretnie techniczne, mocno to naciągane;-) chm myślę że w velo o takim przypadku nie słyszeli przez cały sezon jak u ciebie w październiku (15 dni minęło);-)Nie wierzę i już. No chyba że wszystkie przypadki dotyczyły jednego widelca gdzie klient wpierniczył centralnie w ścianę ;-))) Pachnie mi reklamą suntoura na kilometr. ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarbis1990 Napisano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Rower Giant roam 2015r waga okolo 84kg jeżdżę głównie po lesie czasem jakiś odcinek po drodze i zdarzyło mi się jechać kilka razy na maraton dla frajdy i tam wyszło na jaw jaki ten amor jest słaby tzn chodzi o odbicie bo przy mojej wadze jeśli go odblokuje to już się ugnie i pracuje na połowie jego skoku i nie wraca na samo górę. Wiadomo że w nowym roweze za 3200 nie można się spodziewać cudów po amortyzatorze ale ten jest naprawdę kiepski Hamulce tarczowe hydrauliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoon666 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Rower Giant roam 2015r waga okolo 84kg jeżdżę głównie po lesie czasem jakiś odcinek po drodze i zdarzyło mi się jechać kilka razy na maraton dla frajdy i tam wyszło na jaw jaki ten amor jest słaby tzn chodzi o odbicie bo przy mojej wadze jeśli go odblokuje to już się ugnie i pracuje na połowie jego skoku i nie wraca na samo górę. Wiadomo że w nowym roweze za 3200 nie można się spodziewać cudów po amortyzatorze ale ten jest naprawdę kiepski Hamulce tarczowe hydrauliczne Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. [emoji12] Ale z autopsji wiem że niestety ale za dobry rower trzeba trochę zapłacić. [emoji88] Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarbis1990 Napisano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Wiem ale jak kupowałem rower to nie myślałem ze mnie to w ciągnie i to co mam nie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoon666 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Warto poczekać do stycznia, lutego wtedy są wyprzedarze. Mi się udało kupić rower 4 tyś taniej. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzjal Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Uuu, to autor tematu już cały rower kupuje? Coś mi umknęło chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.